Catalunya Diari

Tàrrega sol·licitarà a Carreteres més mesures de seguretat viària al tram urbà de la C-14 després de tres atropellaments

Tàrrega sol·licitarà a Carreteres més mesures de seguretat viària al tram urbà de la C-14 després de tres atropellaments| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Ajuntament de Tàrrega sol·licitarà a la Direcció General de Carreteres l’aplicació de millores de seguretat viària al tram de la C-14 al seu pas per l’interior del nucli urbà, després que s’hagin registrat tres atropellaments en aquest vial durant els darrers quatre dies. Les incidències s’han saldat amb ferits de caràcter lleu. 

La Policia Local elabora un informe sobre aquests fets, document que es farà arribar a la Generalitat de Catalunya. Així mateix, s’instarà la Direcció General de Carreteres, responsable del manteniment del vial, a implementar més senyalització semafòrica, senyalització vertical o fins i tot passos elevats de vianants amb l’ànim de reduir el risc d’accidents en aquest traçat urbà. Val a dir que les causes dels tres atropellaments apunten a distracció o enlluernament dels conductors en dos casos i per infracció d’un dels vianants en travessar fora del pas.
 
Els tres atropellaments
Un ancià de 89 anys va resultar ferit el passat 23 de gener en un pas de vianants del carrer de Sant Pelegrí, a la confluència amb el carrer de Berenguer IV, quan fou colpejat per un cotxe. Posteriorment, una jove de 16 anys va resultar ferida el 24 de gener en ser atropellada per un vehicle a la cruïlla dels carrers de Sant Pelegrí i Sant Josep, fora del pas de vianants.
 
Finalment, aquest dilluns una dona de 65 anys també ha estat atropellada per un vehicle al pas de vianants de la plaça del Carme a l’alçada del carrer del Mestre Güell.
 
Es reitera la necessitat de la variant de la C-14
Paral·lelament, l’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, alertarà una vegada més sobre les deficiències de seguretat que pateix aquest segment viari a l’alçada de l’Institut Alfons Costafreda, a l’entrada sud de la població, com ja s’informà en el seu moment.
 
D’altra banda, Perelló reiterarà a la Generalitat de Catalunya la necessitat de construir la variant de la C-14 al seu pas per la capital de l’Urgell. El projecte ja està redactat però no hi ha data per adjudicar les obres. El traçat contempla una longitud de 7,3 quilòmetres des del pont del Cercavins fins més enllà del polígon La Canaleta. Es calcula que uns 10.000 vehicles (5.000 en cada sentit) circulen cada dia pel tram urbà de la C-14 dins la ciutat al llarg de 2 quilòmetres. La ronda alleujaria aquest volum de trànsit, afavoriria la seguretat viària dins la població i reduiria els temps de pas dels vehicles.  


Comentaris

envia el comentari