Catalunya Diari

Tàrrega també declara Felip VI persona 'non grata'

Tà rrega també declara Felip VI persona 'non grata'| ACN - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega d'aquest dijous ha aprovat per majoria simple una moció per declarar Felip VI persona 'non grata'. La de l'Urgell es converteix en la tercera capital de Ponent que aprova aquesta moció de retirada de tots els honors als membres de la família reial espanyola.

Cervera va ser el primer lloc on es va aprovar després de ser rebutjada a la Seu d'Urgell, que va ser la primera capital on es va debatre. S'hi va sumar posteriorment Balaguer i el mateix text també va ser aprovat fa un parell de setmanes pel Ple del Consell Comarcal de l'Urgell. A nivell de municipis més petits, la moció també ha rebut el vistiplau a Alpicat. A Tàrrega el Ple l'ha aprovat amb els 3 vots de la CUP, els 3 d'ERC, 1 del Comú i 3 abstencions i 4 vots en contra de CiU així com els 2 vots en contra del PSC.

Els regidors de CiU a l'Ajuntament de Tàrrega s'han dividit per votar la moció de manera que 3 s'han abstingut, 4 han votat en contra i un regidor no hi era. Tot i així han permès que aquesta prosperés per majoria simple. Entre els quatre regidors de CiU que han votat en contra de la moció hi ha l'alcaldessa Rosa Maria Perelló.

La moció aprovada al Ple de Tàrrega declara persona 'non grata' el rei espanyol Felip VI així com a tota la casa reial espanyola al municipi. En aquest sentit, acorda demanar evitar la participació com a Ajuntament de Tàrrega en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la figura del rei espanyol o de la monarquia espanyola. Així mateix, demana el trasllat d'aquests acords al president de la Generalitat, als portaveus dels grups parlamentaris, a l'Associació Catalana de Municipis i a l'Associació de Municipis per la Independència.


Comentaris

envia el comentari