Catalunya Diari

Tàrrega transforma per uns dies l’església medieval de Sant Antoni en sala d’art contemporani

Tà rrega transforma per uns dies l’església medieval de Sant Antoni en sala d’art contemporani| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

Tàrrega transforma per uns dies en sala d’art contemporani l’Església de Sant Antoni, edifici l’origen del qual es remunta al segle XIV. Durant tota aquesta setmana, del 8 al 14 de setembre i coincidint amb la celebració de FiraTàrrega, l’interior del temple acull una exposició plàstica de l’artista murcià Juanan Requena.

Es tracta del seu treball titulat 'Mañana estuvo aquí', que ja s’exhibí en el mateix marc el passat mes de juny dins l’Embarrat, el nou festival targarí dedicat a la creació d’avantguarda. Aprofitant el multitudinari públic que passarà aquests dies per la capital de l’Urgell, FiraTàrrega i Embarrat han acordat recuperar aquesta exposició com un altre exponent d’art innovador.

La mostra, d’inspiració literària, proposa a l’espectador una reflexió poètica sobre el pas del temps. Requena utilitza llums, fotografies, marcs del revés, música i fins i tot andròmines per construir una atmosfera màgica. La intimitat de la proposta encaixa a la perfecció amb l’interior de l’Església de Sant Antoni. L’empresa social Cartaes, dedicada al reciclatge, ha col·laborat aportant material a l’exposició.

La iniciativa també respon a la voluntat de donar a conèixer el patrimoni històric de l’Església de Sant Antoni, situada a la plaça del mateix nom, al cor del nucli antic de Tàrrega. Aquest temple, ubicat a la Plaça de Sant Antoni s/n, només s’obre al culte durant l’any en assenyalades ocasions. Els horaris per visitar la mostra seran: els dies 8, 9 i 10, de 19.00 a 21.00 hores; i de l'11 al 14 de setembre, coincidint amb FiraTàrrega, de 12.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.


Comentaris

envia el comentari