Catalunya Diari

Tàrrega ultima les obres de rehabilitació d'una nau de Cal Trepat per allotjar el nou viver d'empreses municipal

Tàrrega ultima les obres de rehabilitació d'una nau de Cal Trepat per allotjar el nou viver d'empreses municipal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

La consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, ha visitat aquest dilluns les obres de rehabilitació de la nau 19 de l'antiga fàbrica Cal Trepat de Tàrrega, projecte que suposa el segon viver d'empreses municipal a la capital de l'Urgell. 

La reforma de l'espai, de 400 metres quadrats de superfície, permetrà allotjar 5 mòduls per a empreses amb lloguer de preu assequible i un despatx d'administració. Cada mòdul disposarà de 30 metres quadrats i estarà equipat amb serveis bàsics i de connectivitat. En total, la transformació de la nau 19 en viver d'empreses suposa una inversió de 400.410 euros (386.979 euros d'obra civil més 13.431 euros en mobiliari). Un 50% del cost se sufraga mitjançant ajuts del FEDER europeu mentre que la resta de la inversió l'assumeix el consistori targarí (25%) i la Diputació de Lleida (25%).
 
Les obres ja gairebé han finalitzat i s'ultimen petites intervencions. El projecte s'ha centrat en la consolidació de l'estructura i el reforç de fonamentació de l'immoble així com en la construcció dels mòduls interiors. Es preveu que el nou CEI Tàrrega - Nau 19 entri en servei abans de finalitzar el 2015. Paral·lelament, la contigua nau 18 destinada a centre de producció teatral també serà objecte de millores amb nova pavimentació, reforç de fonaments i reparació de goteres amb un pressupost de 46.225 euros. Tàrrega reforça així el complex municipal de Cal Trepat com a pol d'equipaments ja que també s'hi ubica el Centre d'Empreses Innovadores (edifici annex) amb 7 mòduls, el Museu de la Mecanització Agrària (naus 1 a la 5) i l'aula de fusteria del Centre de Formació La Solana (nau 17).
 
129.000 euros d'ajut per les destrosses de la rubinada
Acompanyada de l'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, la consellera Meritxell Borràs també ha anunciat una ajuda de 129.000 euros des del Govern català per reparar les destrosses al municipi causades per la riuada del passat 2 de novembre. Cal dir que la rubinada, amb una de les crescudes del riu Ondara més grans dels últims anys, va arrasar la llera del tram urbà provocant nombroses destrosses en mobiliari urbà i espais municipals. D'altra banda, Borràs també ha recorregut les instal·lacions del complex Cal Trepat que la matinada de diumenge van patir un robatori d'equips informàtics i ha expressat el seu suport al consistori davant aquests fets. La consellera ha culminat la visita al Casal de Gent Gran de Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari