Catalunya Diari

Tasts guiats de vins, a la Festa de la Verema i el Vi de Verdú

Tasts guiats de vins, a la Festa de la Verema i el Vi de Verdú| Redacció - Fotografia: http://paisdevins.com/

 

La XXV edició de la Festa de la Verema i el Vi de Verdú tindrà lloc els dies 11 i 12 d'octubre. Entre les novetats d'enguany destaquen els tasts guiats de vins i l'estrena de la premsa ibèrica dels Estinclells, a càrrec del conseller d'Agricultura.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, serà l’encarregat de fer la lectura del pregó de la festa, un acte que tindrà lloc a la plaça Major, a les 12.00 hores, i, a continuació, Oriol Junqueras participarà en la Gran Piada, amb la piada i la premsada de la verema.
 
D'altra banda, la Festa de la Verema i el Vi de Verdú acollirà dissabte a les 18.30 i a les 20.00 hores un tast guiat de vinc de la DO Costers del Segre, subzona Vall del Corb, que tindrà lloc al castell de Verdú i anirà a càrrec d’un tècnic de l’INCAVI. Els visitants que estiguin interessats en participar han de formalitzar la inscripció a l’e-mail [email protected]
 
A les 17.00 hores de dissabte, obrirà les portes la XXI Mostra de Vi i Denominació d’Origen al passeig R. Tomàs Pellissó, amb la participació de set cellers productors de vi de la DO Costers del Segre, Subzona Vall del Corb. Els elaboradors que seran presents a la mostra són: Celler Casa Pardet, Celler Cercavins, Celler Mas de Móra, Celler Petit Duran, Cal Cabo Celler, Celler Analec i Celler Comalats.
 
A més, el diumenge 12, de les 12.00 i a les 17.00 hores tindrà lloc la Mostra Gastronòmica Terres de Lleida al castell de Verdú. Els visitants podran tastar els millors vins de la DO Costers del Segre, acompanyats dels plats de la zona preparats pels restaurants La Cava i La Cosa Nostra i les pastisseries Colom i Vilà.
 
Aixafar raïm en una piada de l’època ibèrica
Una de les novetats més importants de la XXV edició de la Festa de la Verema i el Vi de Verdú és la piada i premsada de vi a la premsa ibèrica del jaciment dels Estinclells. Aquesta piadora, única a l’Estat espanyol, ha estat reconstruïda pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida amb els mateixos materials usats al segle III a C.
 
La reconstrucció es presentarà el dissabte 11 d’octubre a les 9.00 hores, amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. Després de la primera aixada de raïm oficial a la piadora ibèrica –en la qual pot participar el públic assistent–, tindrà lloc un esmorzar del veremador, a base d’arengada, raïm i vi, i una visita guiada al jaciment dels Estinclells, a càrrec d’arqueòlegs que estan treballant en l’excavació. La piada a la premsa ibèrica es repetirà el dissabte a les 17.00 hores, mentre que la visita guiada al jaciment dels Estinclells es desenvoluparà també el dissabte i el diumenge, a les 17.00 hores.


Comentaris

envia el comentari