Catalunya Diari

Tavascan inaugura el primer Circuit Inclusiu 'Sumant Capacitats' de neu

Tavascan inaugura el primer Circuit Inclusiu 'Sumant Capacitats' de neu| Redacció - Fotografia: Tavascan

 


Tavascan és la primera estació d’esquí de tot l’Estat espanyol que compta a partir d’aquesta temporada amb una sèrie de Circuits Inclusius 'Sumant Capacitats', impulsats per Anna Vives i Eduard Jornet i amb el padrinatge de Kilian Jornet. L'objectiu és posar a disposició de persones amb necessitats especials una sèrie de recorreguts adaptats per tal que siguin accessibles a tothom.
Aquesta és una iniciativa promoguda per l'estació de Tavascan, amb el suport de la Diputació de Lleida i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i que impulsa la Fundació Itinerarium. Aquest projecte de la Fundació Itinerarium vol ajudar a millorar la qualitat de vida, especialment fomentar la pràctica de l’esport, entre les persones amb més dificultats. Per aquest motiu aquest 2015 es crea el primer Circuit Inclusiu 'Sumant Capacitats' de neu.
 
La principal novetat és que són recorreguts adaptats a tots els col·lectius, senyalitzats permanentment a diferents punts de Catalunya. Tavascan és el primer, pioner, en fer-ho per esports de neu.
 
La Fundació Itinerarium ja compta amb 6 circuits més de terra a la muntanya distribuïts per tot el territori català. Les característiques d’aquests circuits són: 
- Circuits Inclusius (per a tots els públics, incloent-hi, persones cegues, persones sordes, amb dificultats de mobilitat, dificultats intel·lectuals i mentals).
 
- Un espai esportiu inclusiu senyalitzat permanent.
 
- A prop de la natura: defensem l’esport a l’aire lliure i amb paisatges inspiradors.
 
- Amb certa dificultat: volem promoure també l’esperit de superació entre tots els participants.
 
D’aquí el nom dels circuits: 'Sumant Capacitats'. El nou circuit de Tavascan està senyalitzat amb plafons informatius que orientaran sobre la direcció de les diferents disciplines esportives inclusives.
 
Recorreguts senyalitzats
Hi ha dos recorreguts diferents de raquetes amb més o menys dificultat:
CIRCUIT 6 ROSA: Distància: 1,8 Km. Desnivell: +/- 182 metres.
CIRCUIT 6A BLAU: Distància: 0,35 Km. Desnivell: + 35 m. – 75 m.
 
També hi ha tres recorreguts d’esquí de fons:
CIRCUIT 6B VERD: Distancia: 0,9 Km. Desnivell: +/- 71 metres.
CIRCUIT 6C TARONJA: Distancia: 1,65 Km. Desnivell: +/- 79 metres.
CIRCUIT 6D GROC: Distancia: 2,4 Km. Desnivell: +/- 109 metres.
 
A banda, als circuits hi ha icones del mateix color que en tot moment ajuden al participant a realitzar-lo correctament. A l’entrada de l’estació s’explica el projecte i el circuit Sumant Capacitats que s’integra al mapa amb la resta de pistes de l’estació.
 
Per millorar l’experiència a la muntanya entre les persones amb més dificultats també es realitzen tallers i activitats complementàries a la pràctica de l’esport. Una d’elles és la realització entre tots d’un iglú.


Comentaris

envia el comentari