Catalunya Diari

Tornabous inaugura el Centre d’Interpretació Lluís Companys

Tornabous inaugura el Centre d’Interpretació Lluís Companys| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 "D'aquesta manera es fa realitat l’anhel de tot un país i de moltes generacions de catalans que se senten agraïts al president que ara fa 74 anys ho va donar tot per Catalunya", ha afirmat el president de la Diputació, Joan Reñé. I ha afegit: "Avui Lluís Companys se sentiria molt orgullós del seu poble. De veure que després de tants anys de persecucions, a la base d’aquest país i com ell davant de la mort, hi ha un poble dempeus amb il·lusió col·lectiva i confiança en sí mateix”
 
El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest centre ubicat al Tarròs, poble natal del qui fou president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940.
 
La col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida, amb una aportació de 51.000 euros, s’ha destinat als treballs del projecte museogràfic del Centre d’Interpretació Lluís Companys. Estaven pendents de realització des de feia anys, una vegada finalitzada l’obra de l’equipament del qual la Generalitat en va posar la primera pedra l’any 2010.


Comentaris

envia el comentari