Catalunya Diari

Torrefarrera i Rosselló aproven mocions de rebuig al nou model d'ambulàncies

Torrefarrera i Rosselló aproven mocions de rebuig al nou model d'ambulàncies| ACN - Fotografia: Ajuntament de Rosselló

 

L'Ajuntament de Rosselló, el 18 de desembre, i el de Torrefarrera, el dia 28, van aprovar mocions als respectius plens municipals per recuperar el servei d'ambulàncies mèdiques i així tornar a disposar de les dues ambulàncies UCI del Segrià (on fins ara anaven junts un metge, un infermer i un tècnic). 

Les mocions reclamen tant la recuperació de l'estructura i el funcionament del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), com també es mostren a favor d'una sanitat pública i de qualitat. Aquestes mocions se sumem a l'aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Lleida el 30 d'octubre i al posicionament de la Diputació de Lleida, que el 26 de novembre, va aprovar per unanimitat una moció en defensa d'una sanitat pública de qualitat i d'un SEM "digne".
 
La Marea Blanca de Ponent i Pirineus considera que el Govern en funcions "ha de recuperar d'immediat l'estructura de la UCI mòbil del Segrià", i també "revertir les retallades que es venen imposant des del 2011 a la resta del Sistema d'Emergències Mèdiques que afecta a les comarques de Ponent". La Marea considera també que "és inqüestionable la pèrdua de qualitat que provoquen aquestes retallades" en el SEM i denúncia que això "provoca una reducció de la qualitat de l'atenció mèdica que poden rebre els veïns del territori". 
 
Aquests posicionaments institucionals es sumen també a les més de 5.000 signatures recollides fins al moment per la Marea Blanca i que mostren "clarament" un rebuig ciutadà a aquest nou model i "la necessitat immediata de revertir la situació". 


Comentaris

envia el comentari