Catalunya Diari

Tots els municipis de les Garrigues compten ja amb nous contenidors de recollida selectiva

Tots els municipis de les Garrigues compten ja amb nous contenidors de recollida selectiva| Redacció - Fotografia: Com360

 

El Consell Comarcal, conjuntament amb els ajuntaments de les Garrigues, ha substituït en els últims quatre mesos tots els contenidors de les diferents fraccions de recollida selectiva de residus. Aquest procés va culminar la setmana passada amb el repartiment de contenidors al municipi d'Arbeca.

Des del Consell Comarcal es vol agrair la col·laboració i comprensió de les persones implicades en aquest procés i, en especial, dels usuaris del servei que, encoratjats per la nova distribució de contenidors, s'han afegit a la gestió dels residus selectivament.
 
Tots els canvis comporten un temps d'adaptació i des del Consell Comarcal volen felicitar i animar els veïns de la comarca a continuar i millorar la feina feta, atès que, en aquest breu període de temps que la nova distribució ha entrat en funcionament, "ja ha augmentat el 9% en el cas de la recollida de fracció selectiva i un 13,4% en el cas de la recollida de paper i cartró respecte de les tones recollides l'any passat".
 
Tot i així, des del Consell Comarcal apunten que cal continuar millorant, ja que s'observa que les recollides selectives de vidre i fracció orgànica estan estancades respecte de les tones recollides l'any anterior. S'espera que, una vegada assimilat el nou sistema, les quantitats de fracció selectiva recollides amb aquest sistema augmentin.
 
Amb aquesta finalitat, a partir del mes de gener comptaran amb una eina indispensable com serà el sistema de pesatge incorporat en els nous vehicles. Aquesta eina facilitarà al Consell Comarcal una informació de primera mà que permetrà aprofundir en les dades de recollida per contenidor de forma que es podran prendre les mesures oportunes per millorar la funcionalitat dels contenidors integrants del servei de recollida.


Comentaris

envia el comentari