Catalunya Diari

Trànsit es compromet a estudiar alternatives al tancament de l'AP-2 per boira molt intensa

Trà nsit es compromet a estudiar alternatives al tancament de l'AP-2 per boira molt intensa| Text i fotografia: ACN

Representants de la Plataforma 'Prou morts a l'N-240' s'han reunit aquest dimarts amb els responsables del Servei Català de Trànsit (SCT), arran del malestar sorgit al territori desprès de l'anunci del protocol acordat entre els Mossos d'Esquadra i Abertis per tallar al trànsit l'AP-2 entre les Borges Blanques i Soses, quan la intensitat de la boira impedeixi una visibilitat inferior a 75 metres als conductors que hi circulen.

Representants de la Plataforma 'Prou morts a l'N-240' –que aplega els alcaldes de les poblacions lleidatanes per on discorre aquesta carretera- han expressat als responsables de Trànsit el malestar sorgit al territori arran del protocol per prohibir la circulació a l'AP-2 –que discorre menys o menys en paral·lel a l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques- signat pels Mossos d'Esquadra i Abertis -concessionària de l'autopista- quan la boira impedeixi la visibilitat a una distància inferior als 75 metres. La mesura preveu desviar per traçats alternatius els vehicles que circulin en sentit Barcelona, a l'alçada de Soses, mentre els que ho facin en sentit Lleida, seran desviats a les Borges Blanques a través de l'N-240, una carretera que ja suporta de per sí un important volum de vehicles, especialment pesats.

En el transcurs de la reunió, celebrada al Consell Comarcal de les Garrigues, la directora del SCT, Maria Eugènia Domènech, s'ha compromès a avisar els alcaldes afectats abans d'activar el protocol per boira molt intensa, així com a estudiar alternatives al desviament dels vehicles de l'AP-2. Així mateix, s'ha emplaçat a una nova reunió amb els afectats en un termini aproximat de tres mesos, per plantejar-los les noves accions i els motius per dur-les a terme o no, una vegada revisat i millorat el protocol actual.

Per part de la plataforma han participat en la reunió l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; el de Juneda i president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó; l'alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig; el de Vinaixa, Jordi Sarlé; el de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch; el d'Artesa de Lleida, Pere Puiggrós; i el regidor de Castelldans, Josep Maria Solé. També hi ha pres part responsables dels Mossos d'Esquadra.

Mir i Villas han agraït totes les explicacions dels responsables de la seguretat viària i el seu compromís amb la reivindicació de la necessitat de desdoblar i fer més segura l'N-240, i el d'estudiar mesures alternatives que evitin saturar encara més la carretera quan hi hagi boira molt intensa.


Comentaris

envia el comentari