Catalunya Diari

Transportistes catalans rebutgen la prohibició que circulin camions a la N-240

Transportistes catalans rebutgen la prohibició que circulin camions a la N-240| EP - Fotografia: Google Maps

L'agrupació d'associacions de transportistes de Catalunya CETCAT-COT ha expressat aquest dijous el seu rebuig a la circulació de camions per la N-240 que ha plantejat la Generalitat en el marc del principi d'acord amb Abertis i l'Estat pel qual la concessionària finançarà les autovies Montblanc-Valls i Lleida-Borges Blanques.

En un comunicat sobre l'acord entre la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i Abertis CETCAT-COT sosté que la prohibició és una mesura excepcional que únicament acceptaria si es proporciona una alternativa als transportistes sense un cost superior.

L'execució de l'A-27 és considerada com a prioritària per als transportistes, de manera que asseguren que la decisió d'Abertis d'executar aquesta obra accelerant la seva entrada en servei, és una bona notícia "sempre que les contrapartides siguin proporcionals a la quantia invertida per finalitzar l'A-27 i siguin públiques i transparents ".

L'escric afegeix que els descomptes o bonificacions a l'AP-2 són benvinguts a la patronal del transport si són per afavorir un transvasament voluntari, "mai per justificar un desviament obligatori de camions, que passarien a ser usuaris Involuntaris i contribuents obligats a les arques d'una concessionària privada". En aquest sentit, el comunicat apunta que "l'administració és la responsable de qualsevol situació objectiva de risc per insuficiència d'inversió en les infraestructures que, com la N-240, hauria d'haver estat substituïda fa molts anys per l'A-27". Finalment, l'associació ha advertit que si es confirma un acord definitiu, l'associació valorarà la resposta que mereix la prohibició.


Comentaris

envia el comentari