Catalunya Diari

Tremp acollirà l'Epicentre, el nou Centre de Visitants del Pallars Jussà

Tremp acollirà l'Epicentre, el nou Centre de Visitants del Pallars Jussà| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 
A banda dels serveis d'atenció i informació al visitant -centralitzats a la planta baixa de l'edifici-, el nou Epicentre acull espais d'exposició on es presenta una introducció als atractius turístics de la comarca del Pallars Jussà. Els continguts del centre d'interpretació s'estructuren en sis àmbits distribuïts en les dues primeres plantes de l'edifici: 'Geologia i terra de dinosaures', 'L'espectacle de la natura' i 'Els sons de la nit' a la primera planta, i 'El pas de les cultures', 'Escolta una història' i 'Històries de gent del Pallars' a la segona.


 


A més, el nou Epicentre compta amb aules didàctiques i sala de consultes per a investigadors. Tot plegat, uns 700 metres quadrats destinats a promoure l'activitat turística al Pallars Jussà. L’equipament ha comptat amb un pressupost de 500.000 euros, finançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional que gestiona el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i amb la implicació de la Diputació de Lleida.


 
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de l’Epicentre. L’acte ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont i del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach. Pont ha destacat que "l’Epicentre permet mostrar i donar a conèixer d’una forma totalment visual el patrimoni arquitectònic, natural i cultural del Pallars Jussà, animant els visitants a recórrer la comarca". Per la seva banda, Ubach ha afegit que un dels objectius de l’equipament és que "els visitants, després de veure l’Epicentre, sentin la necessitat d’anar a visitar aquells racons que més els han agradat".
 
Jornada de portes obertes
L'Epicentre s'inaugurarà els dies 27 i 28 de Juliol amb unes jornades de portes obertes. La jornada de dissabte al matí comptarà amb la presència dels actors Eduard Muntada i Aleix Albareda, que interpreten els personatges 'Cullera' i 'Estadella' a la popular sèrie Gran Nord de TV3, ambientada en una vall poc coneguda del Pallars.
 
Diumenge al matí es presentarà el llibre de Martí Boneta i Xavier Tarraubella 'L'electricitat al Pallars Jussà, 1911-1940. Imatges d'un temps i d'un espai'.


Comentaris

envia el comentari