Catalunya Diari

Tres detinguts després d'enxampar-los amb material robat en vivendes de Lleida

Tres detinguts després d'enxampar-los amb material robat en vivendes de Lleida| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 25 d'octubre tres homes, un de 25 i dos de 28 anys, de nacionalitat albanesa i residents a Lleida, com a presumptes autors de quinze delictes de robatori amb força a l'interior de domicili. Els agents han recuperat un centenar de joies sostretes en cases unifamiliars de Ponent.

Des de finals de setembre els mossos havien constatat un increment de robatoris a l'interior de cases, principalment en pobles de les rodalies de Lleida. Aquests assalts es produïen en la franja horària compresa entre les 19.00 i les 23.00 hores. Els fets també tenien en comú que el dia que es produïa algun robatori d'aquestes característiques n'hi havia d'altres consecutius, en un curt espai de temps.
 
Els lladres entraven a les cases evitant l'accés principal, saltant les tanques per les zones posteriors o enjardinades i forçant les finestres i balcons per tal d'accedir a l'interior. Un cop dins regiraven principalment els dormitoris, d'on sostreien joies i diners, entre d'altres objectes de valor. Si es donava el cas que eren sorpresos per algun habitant del domicili, evitaven l'enfrontament i fugien ràpidament. Sempre hi havia algun membre del grup que estava per les immediacions, amb un vehicle, vigilant i esperant al seu company que havia entrat a robar.
 
La investigació va donar un gir la setmana passada, quan es va detectar a Lleida un vehicle que havia estat sostret el 17 d'octubre en una casa d'Alpicat. Els lladres van trobar el vehicle amb les claus posades i el van sostreure.
 
Durant les indagacions, es va constatar que el vehicle sostret va ser utilitzat durant els següents robatoris.
 
Detinguts al carrer Bonaire
Durant els darrers dies els Mossos havien desplegat un ampli dispositiu de controls per detectar l'esmentat vehicle. La nit del 24 d'octubre va ser localitzat en una carretera d'entrada a la ciutat de Lleida. Mossos de paisà van fer un discret seguiment del vehicle fins un carrer on va quedar estacionat. Seguidament, van veure com els ocupants es separaven per evitar anar tots junts i finalment es trobaven al portal d'un edifici situat al carrer Bonaire de Lleida.
 
Atès que tot apuntava que l'esmentat edifici era el lloc de residència dels sospitosos, es va muntar un dispositiu de vigilància durant la nit. Al matí següent els agents van detenir tres homes quan sortien de l'habitatge. Els Mossos els inculpen de com a mínim una quinzena de robatoris amb força a l'interior de cases d'Alpicat, Bell-lloc, Alcoletge, Benavent, Alguaire, Torre-serona, Corbins, Sudanell, Tarrés i Vinaixa.
 
El 26 d'octubre es va realitzar una entrada i perquisició al domicili del carrer Bonaire, que els detinguts utilitzaven com a residència. Durant l'escorcoll es va localitzar prop d'un centenar de joies, una vintena de rellotges de luxe, una quinzena de sabatilles esportives diverses, accessoris de fotografia, la clau del vehicle sostret, dos ordinadors portàtils i eines utilitzades per perpetrar els robatoris: guants, tapaboques, lots... 
 
Donada la gran quantitat d'objectes recuperats, la investigació continua oberta per tal de determinar la seva procedència. No es descarten noves imputacions i detencions. Tot apunta que es tractava d'un grup organitzat, que s'havia especialitzat en el robatori en cases. Tenien una gran mobilitat pel territori català i canviaven sovint de residència per dificultar l'acció policial. Els detinguts passaran aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris

envia el comentari