Catalunya Diari

Tres repetidors situen el telèfon de l'acusat de violar una dona a Mollerussa al lloc dels fets

Tres repetidors situen el telèfon de l'acusat de violar una dona a Mollerussa al lloc dels fets| Text i fotografia: ACN

 

Tres repetidors situen el telèfon mòbil de l'acusat de violar una dona a Mollerussa, la nit del 3 de setembre de 2014, al lloc dels fets, tot i que l'home és veí de Lleida i té una ordre d'allunyament per la qual no es pot acostar a la capital del Pla d'Urgell.

Així ho ha declarat l'inspector encarregat de la investigació al judici que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. La víctima ha declarat que aquell dia va anar a caminar per la zona del parc de la Serra, on la gent acostuma a fer esport, i que quan estava sola, l'agressor la va abordar per darrera i, tot i que es va intentar escapar forcejant amb ell, "era més fort que jo i em va posar una navalla al coll". Llavors la va dur a un lloc apartat entre els fruiters i la va violar. Després li va dir que no ho expliqués a ningú perquè sabia qui era i coneixia la seva família. "Sóc d'una banda i sóc el més bo de tots", va afegir abans de marxar del lloc. L'acusat, que té antecedents per delictes sexuals, ha negat els fets i ha justificat la seva presència a la zona perquè va anar a Miralcamp a buscar recanvis de cotxe.
 
La víctima va reconèixer l'acusat fotogràficament quan, dos mesos després dels fets, els Mossos d'Esquadra li van mostrar vuit fotografies. "El vaig reconèixer per la mirada", ha declarat al judici, ja que l'home duia un passamuntanyes quan la va abordar i només se li veien els ulls, ha explicat. El mateix va passar en una roda de reconeixement posterior al Centre Penitenciari de Ponent. Primer el va reconèixer entre diversos homes amb passamuntanyes i després amb la cara descoberta; també per la mirada i per la fisonomia, ja que quan la va abordar va veure que era "una mica més alt" que ella, jove i fibrat, ha dit.
 
El veí propietari dels terrenys on va tenir lloc l'agressió sexual també ha declarat aquest dimecres al judici. Ha dit que cap a dos quarts de deu de la nit va veure una furgoneta blanca aparcada entre els arbres però que no li va donar més importància. Després del seguiment efectuat pels Mossos d'Esquadra es va comprovar que l'acusat tenia una Peugeot Partner de color blanc. A més, segons tres repetidors, el telèfon mòbil de l'acusat va estar a Mollerussa des de les 20.00 a les 22.00 hores d'aquella nit i concretament de 21.34 a 21.41 hores, el situa al lloc dels fets. 
 
Un mentider compulsiu 
Els Mossos d'Esquadra que li van fer el seguiment han declarat que l'acusat és un mentider compulsiu i un usuari assidu de prostitució. També han declarat dues exnòvies seves, amb qui sortia al mateix temps. Una d'elles ha dit que va dormir amb ella aquell dia després de discutir però no ha sabut concretar quin dia era ni a quina hora va arribar.
 
L'acusat té diversos antecedents per delictes sexuals i una condemna del febrer de 2015 per un assetjament sexual que va tenir lloc el 20 de gener de 2013 i que li impedia acostar-se a la població de Mollerussa. El jove vivia a Lleida amb la seva parella llavors i en el seu pis els Mossos van trobar una navalla i tres passamuntanyes que coincidien amb la descripció que havia fet la víctima.
 
Tant la fiscalia com l'acusació particular demanen 15 anys de presó, 60.000 euros d'indemnització pels danys morals patits i una multa de 9.720 euros pel trencament de l'ordre d'allunyament perquè entenen que els fets han quedat demostrats per diverses raons. Consideren que la versió de la dona és creïble i que tant la furgoneta blanca com la localització del mòbil de l'acusat el situen al lloc dels fets. A més, destaquen que es va trobar a casa seva una navalla i tres passamuntanyes i que la versió de la seva llavors parella està plena de contradiccions. 
 
La defensa en canvi, demana l'absolució perquè considera la declaració de la víctima incongruent i perquè no es van trobar restes biològiques de l'acusat ni al lloc dels fets ni a la víctima. A més, afegeix, la localització del mòbil del seu client per part dels repetidors, diu, no és exacta. La defensa també es basa en la declaració d'una altra noia que, la primera setmana d'agost, va sortir a caminar per la mateixa zona i ha explicat que un home en una furgoneta la va estar seguint i proposant dur-la a casa i que el va aconseguir deixar enrere. Ha declarat que tenia els ulls blaus (l'acusat els té foscos) i ha negat que fos l'acusat. Subsidiàriament, demana que es condemni el seu client només pel delicte de trencament de condemna.
 
L'home va ingressar el 21 de febrer de 2015 a la presó de manera provisional, on encara hi és, acusat d'un delicte d'agressió sexual per aquests fets, després de passar a disposició judicial al Jutjat de guàrdia de Lleida. Els Mossos el va detenir quan sortia d'un altre judici en un dels jutjats penals de Lleida. L'agressió sexual de Mollerussa va tenir lloc a la zona del camí del parc de la Serra, davant de l'antic escorxador, prop de l'actual empresa Càrniques Solà, un àmbit molt utilitzat per practicar-hi esport. Precisament la víctima estava caminant quan un home encaputxat la va assaltar i la va obligar a anar fins un lloc apartat, on va tenir lloc l'agressió sexual. La dona va haver de ser atesa pels serveis d'atenció dels Mossos i també en un centre hospitalari. 


Comentaris

envia el comentari