Catalunya Diari

Tret de sortida al Dansàneu amb més de trenta propostes de dansa i música tradicionals

Tret de sortida al Dansàneu amb més de trenta propostes de dansa i música tradicionals| ACN - Fotografia: Facebook Dansàneu

 

Esterri d'Àneu ha donat aquest dimarts el tret de sortida al Dansàneu rebatejat des de l'any passat com el Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu. Enguany, arriba a la 25 edició amb més de trenta propostes de dansa i música tradicionals gratuïtes i obertes al públic.

Els assaigs de la producció Esvorell, creada amb motiu del 25è aniversari, i el concert amb tast simultani Decanta, amb Carles Belda i Joan Garriga, són les propostes destacades de la primera jornada. El festival proposarà des d'aquest dimarts i fins diumenge 26 de juny una mostra de caràcter participatiu amb la dansa com a eix vertebrador adreçada a públics de totes les edats i perfils, des dels més experimentats als neòfits que s'acosten per primera vegada a la dansa i la música tradicionals.
 
Aquesta edició són un total de vuit els pobles els que acolliran activitats del Dansàneu: Esterri d'Àneu, València d'Àneu, Isil, la Guingueta d'Àneu –amb l'ermita de Santa Maria d'Àneu com a escenari de les produccions més destacades-, Espot, Escaló, Sorpe i Sort.
 
Una de les novetats del Dansàneu d'aquest 2016 és la seva capacitat d'apostar amb fermesa per la producció. Gràcies a les aliances traçades amb el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) i amb la fira Mediterrània de Manresa –dos autèntics referents en el seu gènere-, el Dansàneu presentarà la culminació del procés de treball associat a la producció Esvorell, amb el ballarí i coreògraf Magí Serra i l'acordionista Marçal Ramon al capdavant. Serà dissabte 25 de juny a Santa Maria d'Àneu.
 
El tret de sortida als cursos de formació musical l'ha donat Francesc Sans amb un taller de cornamuses, sac de gemecs i bot pallarès.
 
La commemoració d'aquest quart de segle de trajectòria del Dansàneu s'escenificarà amb l'acte institucional que se celebrarà a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu el dijous 23 de juny, a dos quarts de set de la tarda, i que s'obrirà amb el pregó de l'escriptor andorrà Albert Villaró. Seguidament tindrà lloc la inauguració de l'exposició Festes de foc al Pirineu, produïda pel Departament de Cultura i presentada al Museu d'Història de Catalunya el desembre de 2015, coincidint amb la Declaració de la UNESCO que reconeix les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.


Comentaris

envia el comentari