Catalunya Diari

Tret de sortida de les 20es Jornades Gastronòmiques del bolet

Tret de sortida de les 20es Jornades Gastronòmiques del bolet| Redacció - Fotografia: Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça

 


Un total de 13 restaurants de l'Alta Ribagorça celebraran del 3 d'octubre al 2 de novembre les vintenes Jornades Gastronòmiques del Bolet. Judit Comes, especialista en decoració gastronòmica, medalla d’or de la Copa del Món de Gastronomia i campiona d’Europa de Talla Vegetal, serà l’amfitriona d’aquestes jornades.A l’acte de presentació, els restaurants participants faran una degustació dels plats que oferiran a les jornades, que per nombre de menús servits són les més importants de Catalunya. Josep Lluis Farrero, conseller de Turisme del Consell Comarcal, ha comentat: "Esperem que aquest any puguem arribar als 2.000 comensals, ja que aquest any és l’aniversari i és un bon moment per gaudir de la cuina ribagorçana".
 
L’objectiu de les jornades és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, fet que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuda a reivindicar el bolet com un element vertebrador de la nostra comarca”.
 
Per celebrar aquests 20 anys, els restaurants participants han escollit aquells plats que més èxit i acceptació han tingut a les Jornades anteriors. També s’ha elaborat un opuscle amb els bolets més característics de la comarca que s’entregaràn als comensals de les Jornades.
 
Els restaurants participants en aquesta edició són: Casa Peiró, El Remei, La Granja, Les Cumbres, Manantial, Asador Vasco Sidreria Karpanta, Cotori, Ventador, Villa Maria, L’Aüt, Casós, Casa Joanot i el El Fai. Tots els menús inclouen a més una degustació d’olis Oleaurum, una copa de cava, aigua de Caldes de Boí i Ratafia dels Raiers. 
 
Les jornades començaran el cap de setmana de l’11 al 13 d’octubre i finalitzaran el cap de setmana del 31 al 3 de novembre. Jose Antonio Troguet, president del Consell Comarcal, ha animat a tothom a visitar “la nostra comarca i que gaudeixi de tots els nostres recursos patrimonials, naturals i gastronòmics”. 


Comentaris

envia el comentari