Catalunya Diari

Trobada Pallaresa Nord d’Edificació a Gerri de la Sal i Sort

Trobada Pallaresa Nord d’Edificació a Gerri de la Sal i Sort| Redacció - Fotografia: Col·legi d'Aparelladors de Lleida

 La Trobada Pallaresa Nord, arrenca en aquesta IV edició al Baix Pallars, a tocar de les parets del Congost de Collegats, que han vist transcórrer pels seus revirats camins, la sal que es produïa a les salines de Gerri que visitarem conjuntament amb l’imponent Alfolí, l’edifici no eclesiàstic més gran del Pallars Sobirà, recentment rehabilitat. Seguint aigües amunt la Noguera Pallaresa, arribem a Sort on tres noves construccions ens faran de contrapeu al pas del temps, enmig d’una tardor ja en plena efervescència. No mancarà el plat de cuina del Pallars, la xerrada i tertúlia enriquidora amb tots els participants en aquesta IV Trobada.
 
Programa d'activitats
- 10.00 hores: Trobada i presentació de la jornada a la Casa de la Sal, l’Alfolí de Gerri de la Sal. Esmorzar
- 10.30 hores: Visita de l’edifici de l’Alfolí de la Sal, guiats per Elena Belart, arquitecta. Obra seleccionada a la 2a Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida. COAC 2006.
- 11.15 hores: Visita a les salines de Gerri de la Sal, guiats per Miquel Espinet (Espinet/Ubach, Arquitectes), que exposarà el projecte d’intervenció i rehabilitació.
- 12.15 hores: Desplaçament a Sort.
- 12.30 hores: Visita al nou Parc de Bombers, guiats per Xavier Tragant, arquitecte.
- 13.15 hores: Visita al nou CEIP Àngel Serafí Casanoves, guiats per Manel Gómez, arquitecte.
- 13.45 hores: Visita al conjunt d’habitatges Prat de Rei, acompanyats per Xavier Farré, Santi Orteu i Glòria Piferrer, arquitectes. Obra premiada amb un accèsit en la 3a Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida. COAC 2010.
- 14.30 hores: Dinar a l’Hotel Pessets.
- 17.00 hores: Xerrada a càrrec de Miquel Espinet, arquitecte.
- 18.00 hores: Tertúlia, debat i cafè obert a tothom. Participants de la Tertúlia: Albert Alins, delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran; Agustí Serra, arquitecte, director general d’Ordenació Territori i Urbanisme; Pere Porta, director de l’IDAPA; Robert Brufau, arquitecte; Joan Ardèvol, aparellador; Ramon Sanabria, arquitecte; Martí Franch, arquitecte paisatgista; Raül Bobet, Bodegues Castell d’Encús; Josep Font, Formatgeria Tros de Sort; Jaume Mora, Fonda Farré
- 19.30 hores: Finalització de la IV Trobada Pallaresa Nord.
 
Coordinador de la Trobada: Francesc Belart, enginyer d’edificació. 
inscripcions: www.idapa.cat
 


Comentaris

envia el comentari