Catalunya Diari

Troben 16 cavalls morts a la Val d’Aran

Troben 16 cavalls morts a la Val d’Aran| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 Els agents només rebre l'avís es van desplaçar a la zona per comprovar la veracitat del fet i iniciar sobre el terreny la recerca de rastres que poguessin determinar les possibles causes de la mort dels animals. La minuciosa recerca sobre el terreny (pastures d’alta muntanya) ha donat aquest dijous com a resultat la localització d’excrements d’ós a una distància de 15 metres de les restes dels cavalls morts.
 

Un altre fet a tenir en compte com a possible causa d’aquest accident és que la resta del ramat de cavalls, un ramat d’ovelles d’un veí de Canejan i un ramat de vaques, propietat d’un ramat francès, han abandonat aquesta zona de pastura. Aquest comportament sovint es indicatiu de la presència d’ós a la zona.


 


El conselhèr d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d’Aran, Jose E. Arró, ha explicat que “els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran estan redactant l’informe pertinent acompanyat de tota la documentació fotogràfica dels 16 cavalls morts així com les fotografies dels excrements i dels llocs on s’han trobat”. I ha afegit: "D'acord amb el protocol establert pel seguiment dels ossos al Pirineu, aquests excrements seran analitzats per determinar a quin exemplar d’ós corresponen”. Comentaris

envia el comentari