Catalunya Diari

Troben a Bangkok el cadàver esquarterat d'un enginyer informàtic natural de l'Albi

Troben a Bangkok el cadàver esquarterat d'un enginyer informàtic natural de l'Albi| ACN - Fotografia: quinalafem.blogspot.com

 

La policia tailandesa va trobar dissabte passat el cos de l'enginyer informàtic David Bernat, d'uns 40 anys i natural de l'Albi, esquarterat al riu Chao Phraya de Bangkok. La darrera vegada que es va veure amb vida a Bernat va ser el passat 20 de gener amb la seva moto, segons el diari tailandès Khaosod. 

Els familiars de Bernat van denunciar la seva desaparició el passat 2 de febrer en una comissaria dels Mossos d'Esquadra i ara, segons han indicat fonts policials, s'han començat a fer les gestions per contactar amb les autoritats del país asiàtic i l'ambaixada espanyola per tal de treballar en les investigacions i aclarir les circumstàncies dels fets. Bernat vivia a l'Àsia des de principis de 2011.
 
Segons el mitjà tailandès, la policia del país apunta que Bernat podria haver estat assassinat per asfíxia per estrangers amb ajuda local i que els fets s'haurien produït entre el 25 i el 27 de gener. El seu cos va ser trobat en cinc parts diferents dissabte passat al riu Chao Phray. El diari Khaosod també parla de la possibilitat que fos segrestat víctima d'un robatori i que la policia no ha determinat si estava implicat en algun tipus d'activitat il·legal.
 
Fonts del Ministeri d'Exteriors han explicat que des que va tenir notícia que la persona morta era de nacionalitat espanyola han estat en contacte amb l'ambaixada espanyola al país asiàtic i amb les autoritats tailandeses, que s'han fet càrrec de la investigació del cas i ja podrien disposar d'un testimoni, segons el rotatiu.
 
D'altra banda, segons ha indicat l'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu, feia més de dos anys que estava treballant a l'Àsia i ara l'Ajuntament valora si decretarà dies de dol per la mort de David Bernat.
 
Bernat va estudiar enginyeria informàtica a La Salle de Barcelona, entre els anys 1995 i 2000, i posteriorment va cursar un màster a la Universitat de Berkeley, a Califòrnia, i a l'IESE de Barcelona (2004-2006). Segons consta en el seu perfil de Linkedn, va treballar a Amèrica Llatina fins a principis del 2011 i posteriorment es va traslladar a l'Àsia per treballar en diverses consultories del sud-est asiàtic i Filipines fins que aquest 2015 es va establir com a consultor independent.


Comentaris

envia el comentari