Catalunya Diari

Troben un obús de la Guerra Civil a les Borges Blanques

Troben un obús de la Guerra Civil a les Borges Blanques| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

Un grup de treballadors encarregats de les tasques de manteniment de la col·lectivitat de regants dels Canals d’Urgell número 19 han trobat aquest dijous al matí un obús d’artilleria de la Guerra Civil espanyola, darrera del complex Masia Salat de les Borges Blanques.

L’artefacte estava enterrat a la vora del Camí de la Torre Sala, a l’alçada del Torrent del Salat, i al remoure la terra ha quedat al descobert i ha estat localitzat pels operaris.

Ràpidament, han avisat a la Policia Local de les Borges Blanques, que ha procedit a acordonar la zona amb dos perímetres de seguretat i ha avisat a la unitat dels TEDAX de la Guàrdia Civil, que han enviat dos agents al lloc de la troballa. Els agents especialitzats han retirat l’artefacte i han confirmat que encara mantenia intacta la càrrega explosiva. Dues hores desprès d’haver activat el protocol de seguretat, s’ha pogut restablir la normalitat a la zona.

Cal recordar que el passat 3 de març, el Servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida també va trobar un obús de la guerra civil en les obres de millora de la carretera LV-3231 d'Agramunt a Tornabous.


Comentaris

envia el comentari