Catalunya Diari

Un ‘hospital de campanya’ per a l’Aran per atendre accidents amb múltiples víctimes

Un ‘hospital de campanya’ per a l’Aran per atendre accidents amb múltiples víctimes| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

La Val d’Aran disposa d’un equipament d’emergències que permet habilitar en onze minuts un dispositiu de salvament i atenció mèdica allà on es produeixi qualsevol accident amb múltiples ferits. Aquest equipament és dels pocs que existeixen a Catalunya i a l’Estat espanyol.

L’equipament que conforma aquesta unitat mòbil de salvament consta d’una ambulància amb suport vital avançat i un vehicle d’actuació sanitària preparat per actuar davant emergències.  L’atenció als ferits a la mateixa zona permet traslladar-los directament a d’altres hospitals de fora de la Val, si es dóna el cas.
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest dimecres al simulacre al Parc de Pompièrs, acompanyat del Síndic d’Aran, Carlos Barrera. Tots dos han destacat la importància d’aquest equipament, que és alhora un exemple de la col·laboració entre ambdues institucions. L'equipament està finançat per la  Diputació de Lleida amb 232.415 euros dins les actuacions que es porten a terme en matèria de salut.
 
Millores a la carretera LV-5055
En la mateixa visita, Reñé ha signat l’acta de replanteig per a la millora de la carretera LV-5055, al tram de Pont d’Arròs i que porta a Vilamòs. En un traçat de 1,2 quilòmetres s’inverteixen 704.309 euros per eixamplar la calçada fins a un total de sis metres. Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Romero Polo, tenen un termini d’execució de dotze mesos i inclouen també la millora del ferm.
 
L’actuació es farà a l’estiu i s’habilitarà un pas provisional per pistes forestals per garantir la normalitat del trànsit. La LV-5055 és una carretera estreta per on circula un elevat nombre de vehicles, ja que és l’única via de comunicació dels veïns de les poblacions de Vilamòs i Arres.Comentaris

envia el comentari