Catalunya Diari

Un aparador de l'art, el disseny i l'artesania, a Tàrrega

Un aparador de l'art, el disseny i l'artesania, a Tà rrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

Tàrrega esdevindrà durant el proper Pont de la Puríssima, a les portes de les dates nadalenques, un aparador de l'art, el disseny i l'artesania de les terres de Lleida. La capital de l'Urgell organitza la 17a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, convocatòria que enguany s'allarga un dia més en el calendari, del 5 al 8 de desembre.

Durant aquestes quatre jornades, l'Espai Fassina, l'Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat congregaran fins a 123 expositors posant a l'abast del públic pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja i manualitats entre altres atractius. No hi faltarà la parcel·la reservada als productes d'alimentació artesanals. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'impulsa la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals com un element dinamitzador de la ciutat amb potencial per atraure visitants també per al comerç local.

Un dels plats forts de la fira arribarà de la mà de Mayoral Espai d'Art de Verdú, que exhibirà una selecció d'obres gràfiques de Joan Miró, cedides per Joan Punyet Miró, nét de l'artista, i que seran subhastades el proper març a la casa Christie's de Londres. La iniciativa és solidària ja que la recaptació es destinarà a Creu Roja Catalunya, entitat amb què Miró estigué vinculat per motius personals. La sèrie inclou l'obra Gràcies/Gracias, un dibuix original de l'any 1974. A més de l'exposició permanent s'oferiran explicacions guiades per a grups, cada dia a les 18.30 i a les 19.30 hores. Tot plegat es complementa el dilluns 7 amb la demostració culinària Miró a Taula, experiència gastronòmica inspirada en l'artista i que Mayoral Espai d'Art ofereix amb la col·laboració del cuiner Albert Marimón. Altres al·licients són el gran mural gegantí de Solaç Centre de Creació Artística, a l'estil d'un gran trencadís i obert a la participació de tothom, o els tasts de Vins de la Vall del Corb.

La mainada tindrà el seu racó ideal a la plaça de les Nacions sense Estat gaudint d'originals jocs d'habilitat construïts amb portes reciclades o d'un ampli catàleg de jocs tradicionals recuperats amb motiu del 125è aniversari del naixement del folklorista Joan Amades (1890 – 1959). En un altre ordre de coses, la fira també comptarà amb una tómbola benèfica impulsada pel grup de Suport Familiar de l'Associació Alba de Tàrrega, amb l'ànim de recaptar fons destinats a l'equipament d'una sala multisensorial per a persones amb greus discapacitats.

Els assistents tindran també l'oportunitat de participar en una vintena de tallers per a tota la família amb manualitats i tècniques decoratives, algunes vinculades amb el Nadal. Gastronomia i cultura popular completen el programa. Destaca en aquest sentit el diumenge 6 de desembre la presentació del llibre 'El Ball de Bastons de Tàrrega', d'Albert Fitó Pi, un recorregut històric per aquesta manifestació folklòrica tan arrelada a la capital de l'Urgell.

D'altra banda, el fotògraf Jaume Solé i l'Arxiu Comarcal de l'Urgell prosseguiran a la fira per cinquè any consecutiu la confecció del fons d'imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines. La idea, Retra(t)acció, documenta l'evolució de l'aspecte físic i l'estètica dels targarins i targarines.

L'horari de la fira és el dia 5 de desembre de 17.00 a 21.00 hores; i del 6 al 8 de desembre, d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.


Comentaris

envia el comentari