Catalunya Diari

Un centenar de persones i col·lectius de Ponent elaboren un manifest de suport a la decisió de la CUP de no investir Mas

Un centenar de persones i col·lectius de Ponent elaboren un manifest de suport a la decisió de la CUP de no investir Mas| ACN - Fotografia: Manifest

 

Un centenar de persones i col·lectius de les comarques de Ponent que no formen part de la CUP-Crida Constituent han fet públic el seu suport a la decisió presa per aquesta organització de negar-se a investir a Artur Mas. Ho han fet a través d'un manifest, obert a més adhesions, que es pot consultar a l'adreça https://encoratgemelcoratge.wordpress.com/. Entre els col·lectius que l'han subscrit hi ha Arran Lleida, l'Ateneu Cooperatiu la Baula o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de Secundària i de la UdL.

En l'escrit reconeixen la "valuosa tasca que fan totes i cadascuna de les integrants de la formació", recordant la tasca que la CUP-CC ha fet al carrer, als moviments socials i a les institucions "per revertir i transformar un model polític, social i econòmic que condemna les classes populars", posant èmfasi en que la seva militància sempre "ha avantposat i prioritzat les necessitats de les persones a la dels mercats".
 
Els firmants creuen que té un valor afegit que amb aquesta decisió la CUP-CC "s'hagi posicionat, un cop més, contra les retallades, la corrupció, les privatitzacions i les polítiques neoliberals i que s'ha mantingut ferma en el compromís de la transformació social i l'eixamplament de la base social de l'independentisme, claus per al procés de ruptura que defensen".
 
D'altra banda, elogien la "radicalitat democràtica" de l'organització "per obrir-se, debatre i consultar la seva gent, així com la capacitat excepcional de diàleg des de la divergència i la maduresa política que han mostrat". Alhora, animen l'organització a continuar treballant en la lluita al carrer i de forma unitària des dels matisos polítics.
 
També posen èmfasi a denunciar el "linxament públic" al qual consideren que està sent sotmès el seu projecte polític amb "acusacions i insults injustificats, especialment els atacs masclistes i misògins" rebuts per part de moltes de les seves militants.
 
El manifest també anima la CUP-CC a "seguir treballant per la consolidació d'un espai polític construït des de baix, que agermani independència, feminisme i la transformació social", encoratjant les persones que en formen part a continuar "deixant-se la pell per a la construcció d'un futur just i lliure".Comentaris

envia el comentari