Catalunya Diari

Un centenar de persones tallen el túnel de Vielha per salvar les empreses d'Aran

Un centenar de persones tallen el túnel de Vielha per salvar les empreses d'Aran| Redacció - Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

Un centenar de persones, entre representants sindicals i treballadors, han 'tallat' aquest divendres el túnel de Vielha per protestar contra el tancament de les empreses Carboneco i Neoelectra i també pel possible tancament de Caviar Nacarii. 

La situació d’aquestes tres empreses, fonamentals per al desenvolupament econòmic i social de la Val d’Aran, ve donada per la decisió del govern del PP de retallar les primes a les ajudes per la cogeneració –i que també afecta a plantes de purins-. La protesta, organitzada per la UGT-Terres de Lleida, ha aplegat també treballadors d’altres plantes (Aliaga i Lo Grau) afectades per aquesta decisió del Ministerio de Industria, que presideix José Manuel Soria.
 
La concentració ha comptat amb un centenar de representants sindicals i treballadors i també s’hi ha afegit el Conselh General d’Aran amb el seu síndic.
 
Els manifestants han 'tallat' durant una hora el Túnel de Vielha cridant consignes contra la decisió del govern del PP que, pel que fa a l’Aran, afectaria uns 40 treballadors directes. Cal dir, però, que també afecta un conjunt de treball indirecte que es genera a partir d’aquesta indústria. En aquest sentit, el secretari general de la FITAG a Lleida, Antonio Rodríguez, ha afirmat que exigeixen un front comú per tal de buscar una solució a aquestes indústries i a les seves plantilles.
 
Les empreses de Les Neoelectra Aran i Carboneco van parar la seva activitat el passat mes de març de 2014 i Caviar Nacarii continua amb la seva producció de caviar, però també està immersa, com les dos anteriors, en un concurs de creditors i acabarà tancant sinó es produeix un canvi de darrera hora. Aquest situació està provocada directament pel canvi de normativa de les Energies Renovables el passat febrer de 2014, impulsat per l’actual govern de l’Estat.


Comentaris

envia el comentari