Catalunya Diari

Un escalador perd la vida en caure a la cara nord del Pedraforca

Un escalador perd la vida en caure a la cara nord del Pedraforca| Redacció - Fotografia: @bomberscat (Arxiu)

 

Un escalador de 36 anys i veí de Bellvís ha perdut la vida aquest dissabte al matí en patir una caiguda a la canal de Riambau, a la cara nord del Pedraforca, a Saldes (Berguedà). Els Bombers han rebut l'avís a les 10.41 hores.

En el rescat han treballat efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat i el suport d’una dotació terrestre.  
 
Els Bombers han pogut localitzar el muntanyenc accidentat pels volts de les 11.30 hores. Un cop han accedit fins on es trobava el ferit, l’han pogut estabilitzar i immobilitzar per poder extreure’l mitjançant gruatge. Atesa la gravetat de les ferides l’home ha mort en el decurs del trasllat fins al centre hospitalari.
 
També ha treballat personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que s’ha desplaçat al lloc amb l’helicòpter medicalitzat i una ambulància. A més, efectius dels Mossos d’Esquadra han dut a terme tots els tràmits judicials pertinents.
 
Segons les primeres informacions, l’accident s’hauria produït com a conseqüència d’una esllavissada de pedres que hi ha hagut a la zona.


Comentaris

envia el comentari