Catalunya Diari

Un formatge artesà d’Almacelles, escollit com un dels deu millors del món segons els World Cheese Awards

Un formatge artesà d’Almacelles, escollit com un dels deu millors del món segons els World Cheese Awards| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Almacelles

 

El formatge curat de llet de cabra de l’empresa Formatges Artesans de Ponent, SCP, amb seu a Almacelles, ha estat escollit com un dels deu millors del món segons els prestigiosos World Cheese Awards, els 'Oscar' dels formatges.

En l’edició de 2014 es van presentar 2.600 formatges, dividits per categories i que procedien de 33 països diferents. En total, se’n van seleccionar 62, que van guanyar algun premi en les diferents varietats i categories. El guanyador absolut d’enguany fou el britànic 'Bath Blue', de pasta blava i semi-tou. En aquesta votació, que es va donar a conèixer a Birmingham (Regne Unit) el dilluns, dia 17 de novembre, es van determinar el llistat dels formatges més exquisits i més apreciats del món. 
 
Pel que fa als altres 61 finalistes, cal mencionar que tan sols 10 formatges de l’Estat espanyol van ser-hi presents. Un dels quals fou el curat de llet de cabra d’Almacelles, de l’empresa Formatges Artesans de Ponent, SCP, que es va emportar un dels premis en la categoria de Super Gold. Els altres formatges espanyols seleccionats foren el Cañarejal de Valladolid, el Bengotxea de Navarra, el Payoyo Grazalema de Cadis, l’Idiazábal de Navarra, el Lara y Sara de Lugo, el Lordi de Toledo, l’Etxelekua de Navarra, el Maxorata de Fuerteventura i el Cabrales d’Astúries.
 
L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, ha felicitat personalment a Carles Pàmpols, gerent de l’empresa Formatges Artesans de Ponent, per situar aquests formatges d’elaboració artesanal almacellenca en l’àmbit "del què cal fer per millorar, potenciar i difondre els productes de prestigi i de qualitat que es fan a casa nostra a nivell internacional".


Comentaris

envia el comentari