Catalunya Diari

Un helicòpter dels Bombers revisa i remulla la zona afectada pel foc de la Guingueta d’Àneu

Un helicòpter dels Bombers revisa i remulla la zona afectada pel foc de la Guingueta d’Àneu| ACN - Fotografia: @bomberscat

Un helicòpter dels bombers revisa i remulla aquest dissabte al matí la zona afectada per l'incendi que ha cremat 567 hectàrees a la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà. El foc es va controlar aquest divendres a la tarda i en les pròximes hores es preveu podeu extingir-lo totalment.

La gran aliada dels bombers ha estat la pluja i l'increment de la humitat a la zona, que ha permès aturar l'avançament de les flames després de set dies.

Cal recordar que el foc va començar dissabte passat a la tarda causat per un llamp que va encendre una vegetació d'alta muntanya molt seca. Finalment s'han cremat 567 hectàrees, de les quals un centenar estan incloses al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Dilluns vinent hi ha convocada una roda de premsa per explicar precisament l'afectació al patrimoni natural del parc. De la superfície cremada la major part és matoll, 328 hectàrees, mentre que la resta són pastures, boscos i terrenys improductius.


Comentaris

envia el comentari