Catalunya Diari

Un mosso de Lleida, entre els 29 detinguts per narcotràfic en l'operació de la policia espanyola a Catalunya i Saragossa

Un mosso de Lleida, entre els 29 detinguts per narcotrà fic en l'operació de la policia espanyola a Catalunya i Saragossa| ACN - Fotografia: EP

El detingut a Lleida d'entre les 29 persones implicades en l'operació contra el narcotràfic que la policia espanyola va dur a terme a Catalunya i Saragossa aquest dimecres és un mosso d'esquadra. Segons fonts de la policia espanyola, l'agent va quedar en llibertat després de declarar.

L'operació, anomenada 'Picapedra', va permetre desarticular una organització criminal especialitzada en la introducció i comercialització de substàncies estupefaents a Saragossa i Catalunya. La policia va comissar cinc quilos de cocaïna, 236 grams d'heroïna, 2,3 quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu. Dinou dels detinguts van ingressar a presó de manera preventiva.

En l'operació, es van efectuar registres a Saragossa, Barcelona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet (Vallès Occidental), Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Adrià de Besós (Barcelonès), Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) i Sabadell, segons va informar la policia espanyola aquest dimecres.

A més de la droga i diners en efectiu, es van decomissar catorze quilos de substància adulterant, armes de foc, munició, vuit vehicles, premses mecàniques pel compactat de la droga, balances de precisió, batedores, envasadores i diversos materials per elaborar, adulterar i distribuir la droga com ara filferros o plàstics.

Les investigacions es van iniciar el setembre de l'any passat en detectar la presència d'un grup criminal jerarquitzat que es dedicava al narcotràfic, establert a Saragossa i del qual formaven part principalment persones de nacionalitat colombiana. La policia espanyola creu que l'organització tenia un grau d'especialització alt.


Comentaris

envia el comentari