Catalunya Diari

Un petard llençat per un nen de tretze anys és la causa de l'incendi de Rocallaura, segons les investigacions

Un petard llençat per un nen de tretze anys és la causa de l'incendi de Rocallaura, segons les investigacions| Text i fotos: ACN

Petards llençats per un nen de tretze anys serien la causa de l'incendi de Rocallaura, a Vallbona de les Monges, que va cremar 102,5 hectàrees. Així es conclou en l'informe conjunt, elaborat pel Cos dels Agents Rurals i dels Mossos d'Esquadra, que presentaran aquest dijous al jutjat de Cervera que porta el cas, després de la investigació duta a terme.

Els fets serien per tant inimputables ja que la llei del Menor estableix responsabilitats penals a partir dels catorze anys.

El foc va calcinar un 90% de vegetació forestal i un 10% de camps de cereals dels municipis de Vallbona de les Monges (70%) i Nalec (30%). L'incendi es va declarar durant la nit de Sant Joan, pels voltants de les nou de la nit, cap al turó de Los Cantins, i en arribar a la carena, va evolucionar en direcció oest cap al Turó de l'Isidre i el Bosc de la Vila, travessant en un tram el GR-175, que correspon a la Ruta del Císter. L'incendi es va donar per extingit tres dies després, diumenge 26 de juny.


Comentaris

envia el comentari