Catalunya Diari

Un total de 327.755 lleidatans estan cridats a les urnes

Un total de 327.755 lleidatans estan cridats a les urnes| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 

Un total de 327.755 lleidatans estan cridats a les urnes aquest proper diumenge 25 de maig per escollir els 54 diputats espanyols que formaran part del proper Parlament Europeu. El cens electoral de Lleida ciutat és de 99.782 electors.

A la província de Lleida, es disposaran 504 meses electorals en 326 col·legis electorals. A Lleida ciutat, el nombre de meses és de 119 ubicades en 42 col·legis. Pel que fa el nombre de paperetes impreses amb totes les candidatures que concorren a les Eleccions (BOE de 29 d’abril 2014), se n’han imprès 9,6 milions per a la demarcació de Lleida, de les quals 7.000 han estat impreses en trilingüe per a la Val d’Aran i la resta en bilingüe per a la resta de la província.
 
La principal novetat d’aquest procés electoral serà la transmissió per primera vegada dels avenços de participació de les 14.00 i de les 18.00 hores, així com els resultats provisionals de la votació un cop tanquin els col·legis a les 20.00 hores, mitjançant tablets amb l’objectiu d’agilitzar la transmissió de dades de les 49.445 meses electorals previstes a tot el país.
 
La transmissió d’aquestes dades al Centre de Recollida d’Informació (CRI) anirà a càrrec dels 379 representants de l’Administració que hi haurà als 326 col·legis electorals de Lleida. Tots els representants de l’Administració disposaran de tablet a excepció d’alguns representants assignats a col·legis electorals amb vàries meses que transmetran les dades de totes les meses del col·legi.
 
Aquestes tablets, en total 301, ja s’han lliurat als representants de l’Administració de tots els municipis de Lleida que prèviament van assistir a una de les 12 sessions formatives que van tenir lloc entre els dies 5 i 8 de maig a la Subdelegació del Govern organitzades per l’empresa Indra, contractada pel Govern de l’Estat per gestionar la infraestructura informàtica del procés electoral. Els únics municipis de Lleida que no disposaran de tablet per transmetre les dades i que hauran de fer-ho via telefònica (com fins ara) seran sis municipis amb un cens electoral inferior a 135 electors: Cabanabona, Granyanella, Sant Esteve de la Farga, Els Torms i Arres. 


Comentaris

envia el comentari