Catalunya Diari

Una administrativa de Juneda reconeix haver robat més de 140.000 euros i accepta dos anys de presó

Una administrativa de Juneda reconeix haver robat més de 140.000 euros i accepta dos anys de presó| ACN - Fotografia: http://www.oliturisme-terresdelleida.com/

 

L'administrativa comptable de l'Ajuntament de Juneda, denunciada el juny de 2014 pel consistori per haver-se apropiat milers d'euros de les finances locals, ha reconegut els fets i ha acceptat dos anys de presó. La dona, de 48 anys, era la treballadora amb més antiguitat i es va anar apropiant dels diners entre el 2002 i el 2014.

L'acusada ha volgut evitar el judici i ha reconegut que va anar robant petites quantitats de diners cada mes inflant algunes nòmines i quedant-se la diferència. En total es va apropiar de 148.583,56 euros entre el febrer de 2002 i el maig de 2014. El presumpte frau es va destapar a mitjans de juny de 2014 quan es va trobar una nòmina duplicada. La dona, que és l'administrativa comptable amb més antiguitat i que treballava al consistori des de feia 25 anys, també ha estat condemnada a una inhabilitació absoluta durant sis anys i a tornar els diners. La dona ja ha ingressat 75.283,56 euros. Pel que fa als 73.300 restants s'ha efectuat una hipoteca sobre un immoble del seu home a favor de l'Ajuntament de Juneda. La finca està tassada en 294.000 euros.
 
L'ajuntament va descobrir la situació dimecres 18 de juny de 2014, quan una economista que supervisa les finances locals va trobar una nòmina duplicada però amb una domiciliació bancària diferent a cada exemplar. L'alcalde de la localitat,, Antoni Villas, va explicar que quan li va demanar explicacions, l'administrativa li va dir que es tractava d'un error tot i que després va acabar reconeixent-li que havia agafat diners de l'Ajuntament els últims 4 mesos perquè tenia problemes econòmics a causa de la crisi. El dia següent de descobrir aquests fets, es va apartar la dona de les seves funcions.
 
L'alcalde va ordenar investigar els fets i van començar a buscar als arxius de la treballadora acusada altres documents. Quan van denunciar la treballadora, calculaven que la quantitat defraudada els últims 7 anys seria de 113.000 euros, tots a través de nòmines inflades. Tot i això, l'alcalde no va descartar que la xifra pogués incrementar-se quan s'investiguessin documents d'anys anteriors, tal com ha acabat passant. La xifra defraudada ha augmentat fins als 148.583,56 euros en 12 anys. 
 
El judici havia de celebrar-se dijous passat però la dona ha reconegut els fets i ha acceptat la pena acordada per les parts. Així, l'Audiència de Lleida l'ha condemnat a dos anys de presó per un delicte de malversació de fons públics amb l'atenuant de reparació del dany ja que ha tornat els diners i a sis anys d'inhabilitació.


Comentaris

envia el comentari