Catalunya Diari

Una aferrissada lluita contra el sol a la innovadora Milla Vertical d’Àreu

Una aferrissada lluita contra el sol a la innovadora Milla Vertical d’Àreu| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 El repte de la cursa és aconseguir creuar la línia de meta, situada al Monteixo (2.905 metres) abans que el sol es pongui per darrere de les muntanyes. Per això, els participants en categoria masculina i femenina màster, veterans i sènior hauran de fer front a uns 1.680 metres de desnivell positiu i 4.300 metres de recorregut amb una part final molt dura, on predominen perilloses lloses. La categoria Joves (nascuts entre els anys 1997 i 2004) arribaran fins als 2.200 metres del Jespedil i els Xics (nascuts entre 2005 i 2010) finalitzaran la seva participació als 1.500 metres.
 
A la presentació, que s’ha dut a terme a la Diputació de Lleida aquest dilluns, hi han participat el diputat Gerard Sabarich; l’alcalde d’Alins, Josep Poch; el director tècnic de la cursa, Josep Maria Ubach, i el seu coordinador, Gerard Reig. Sabarich ha volgut felicitar tota la gent que “ha apostat per no deixar perdre una cursa de muntanya com aquesta. És per a la Diputació un orgull poder ajudar a renàixer activitats d’aquest tipus, donat que sempre hi ha un important rerefons econòmic”.
 
Gerard Reig ha destacat que “tornem a l’origen i l’essència de la cursa que ara hem deixat enrere. No hi haurà cronòmetre, manarà el sol. Tenim molta sort de poder comptar ja amb gairebé setanta voluntaris i molta gent que s’ha bolcat en l’organització. Esperem arribar als 150 participants i anar creixent en properes edicions”.
 
Quant a la tècnica de la cursa, Ubach ha deixat palès que es tracta “d’una carrera única a Catalunya, per la qual cosa lluitarem per poder entrar en la Copa Catalana d’aquesta disciplina i intentar, si podem, arribar al panorama internacional en un futur”.
 
L’activitat a Àreu començarà el dissabte a la tarda amb la recollida de dorsals, el brífing dels competidors i l’organització i el posterior inici de la competició, entre les 18.30 i les 19.00 hores (quan la línia de l’ombra passa per la plaça). L’entrega de trofeus està prevista per diumenge al matí.


Comentaris

envia el comentari