Catalunya Diari

Una bossa d’aire fred portarà nevades aquest dimecres a cotes de 400 metres

Una bossa d’aire fred portarà nevades aquest dimecres a cotes de 400 metres| Text i fotografia: ACN

Un embossament d’aire fred, procedent de les latituds més altes, afectarà Catalunya aquest dimecres. A banda, de la baixada de les temperatures es preveu que pugui nevar fora del Pirineu. La cota de neu se situarà als 400 metres al Prepirineu i també s’estendrà amb el pas de les hores a altres punts de la zona central del litoral i prelitoral, així com de la Catalunya Central, segons el Servei Meteorològic.

Puntualment es podria veure neu per sota d’aquesta cota, fins i tot en forma de xàfec de neu granulada. Per sobre els 500 metres es podran acumular més de dos centímetres de neu i, per aquest motiu, el Servei Meteorològic ha emès un avís de situació de risc per neu.

Aquesta pertorbació s’allunyarà dijous, però s’espera l’arribada d’un nou sistema frontal que donarà lloc a precipitacions extenses entre divendres i dissabte, però amb una cota de neu força més alta, per sobre dels 1.000 metres.

El gener d’aquest 2017 s’està mostrant meteorològicament molt mogut a Catalunya. Després de l’abundant nevada que va caure al Pirineu del 13 al 16 de gener i la posterior onada de fred que va afectar tot Catalunya entre els dies 17 i 19, un important temporal de llevant i gregal ha provocat pluja abundant als dos extrems del país, neu a la serralada prelitoral, una ventada important prop de la costa i alteració marítima excepcional que ha fet estralls a tot el litoral català entre dijous passat i aquest dilluns.


Comentaris

envia el comentari