Catalunya Diari

Una cinquantena de mags amateurs participaran en la cinquena edició de Montgai Màgic

Una cinquantena de mags amateurs participaran en la cinquena edició de Montgai Màgic| Redacció - Fotografia: Facebook Montgai Màgic

 El divendres al matí es tornarà a organitzar, juntament amb la federació ALLEM, una sessió de màgia adreçada a persones amb discapacitat. Uns 200 joves i monitors d’una desena de centres de la demarcació de Lleida podran gaudir d’una xocolatada, d’un taller de màgia a càrrec del Mago Martin i de l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida i d’altres espectacles sorpresa.

 


Montgai Màgic també comptarà amb la participació d’un circ màgic, el segon concurs de màgia close-up, el tercer concurs de màgia general, amb la participació d’una dotzena de persones i el mercat màgic, únic a l’Estat espanyol i que enguany s’ampliarà amb la participació d’unes cinc parades i els tallers per als petits.


 


A més de l’actuació estrella del certamen que anirà a càrrec de Mag Txema, aquesta edició es completarà amb una fira d’artesans, que comptarà amb una setantena de parades.


 


L’acte de presentació de la fira ha comptat amb la participació del diputat provincial, Josep Maria Roigé; l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; el president de l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL), Joan Gomis, i el director de MontgaiMagic, Xavier Pérez. Roigé ha destacat el mèrit que té mantenir una fira d’aquestes característiques durant cinc anys i a més ser un certamen referent en aquesta temàtica. Per la seva part, l’alcalde de Montgai ha explicat que fins a dia d’avui tenen programades 65 activitats, però que aquesta xifra pot augmentar, ja que es tracta d’un certamen obert.
 
El Montgai Màgic més solidari
La cinquena edició de la fira col·laborarà amb la campanya de recollida de taps de plàstics i llaunes que ha engegat fa uns dies l’Associació Alba de Tàrrega juntament amb l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Així, en el marc de Montgai Màgic, hi haurà diversos contenidors, on els visitants podran tirar-hi els taps i les llaunes, que posteriorment s’entregaran a aquesta entitat que atén a més de 200 persones amb discapacitat de l’Urgell i la Segarra.
 
Amb aquesta iniciativa, l'Associació Alba preveu donar feina a un grup de persones del seu Centre Ocupacional, les quals seran les encarregades de passar pels punts de recollida a buidar els contenidors, tirar les llaunes, aixafar-les i preparar-les per al reciclatge. Al mateix temps també es confia que els ingressos obtinguts ajudin a finançar activitats de lleure per als infants de l'Escola Alba com equinoteràpia o sortides a l'entorn.


Comentaris
Laura
Quins horaris d'espectacles hi ha? Divendres a la tarda ja hi ha espectacle de magia?
lleidaalminut.com
Aquí tens publicat el programa d'activitats: http://www.ccnoguera.cat/montgai/images2/2013/fira/MAGIA/magia2013.pdf

envia el comentari