Catalunya Diari

Una nena de Vielha descriu al judici tres abusos sexuals patits en un dia a mans del seu pare quan tenia 12 anys

Una nena de Vielha descriu al judici tres abusos sexuals patits en un dia a mans del seu pare quan tenia 12 anys| Text i fotos: ACN

 

Una nena de catorze anys ha descrit aquest dijous tres episodis d'abusos sexuals que va patir en un sol dia per part del seu pare quan ella tenia dotze anys. La menor, que ha declarat aquest dijous a l'Audiència de Lleida, ha explicat que el 16 d'agost de 2014 el seu pare, X. R. A., de 37 anys, li va fer tocaments als genitals i als pits i la va obligar a masturbar-lo, a casa seva, a Vielha. 

L'acusat ha negat els fets i ha dit que la seva filla ho va malinterpretar ja que només li feia pessigolles. La nena, però, ha assegurat que sap "diferenciar" entre unes pessigolles i uns tocaments. Sobre les restes de semen de l'acusat trobades al pijama i els llençols de la nena, l'acusat ha explicat que hores abans havia mantingut relacions sexuals amb la seva dona al llit de la nena. La dona, però, ho ha negat i ha assegurat que mai havien practicat sexe a les habitacions dels seus fills. A més, les pèrits que van analitzar la roba han declarat que hi van trobar ADN del pare i la nena però no de la mare. La fiscalia de Lleida demana onze anys de presó per un delicte d'abús sexual a menors de tretze anys amb accés carnal i la defensa l'absolució.
 
Els fets van tenir lloc el 16 d'agost de 2014, al domicili familiar on vivien també la mare i el germà bessó de la nena a Vielha. Segons la víctima, el primer tocament va ser als genitals i va tenir lloc quan estaven ella i el seu pare sols a casa. El següent va tenir lloc al sofà sota la manta, mentre miraven la tele i quan la seva mare i el seu germà estaven a l'altre sofà. La mare ha declarat que en un primer moment va sospitar que alguna cosa passava perquè es notava algun moviment sota la manta però que va creure que no podia ser cert i a més, ha dit, després li va preguntar a la filla quan estaven soles si estava bé i ella va dir que sí. El tercer abús sexual i "més greu", segons la fiscalia, va passar a l'habitació de la nena, quan el seu germà i la seva mare dormien. La noia es va despertar perquè va notar que algú li estava llepant els mugrons. Era el seu pare, ha declarat. La nena ha afegit que l'acusat li va acariciar els genitals, que va intentar introduir-li els dits i que li va agafar la mà i la va guiar perquè el masturbés, tot i que ella llavors "no sabia què era", ha confessat. 
 
La nena ha declarat que aquella nit no va poder dormir, que se la va passar plorant a una punta del llit perquè l'altra (on havia estat el seu pare) li feia "fàstic" i que a l'endemà al matí li va explicar els fets a la seva mare. Aquesta llavors, va trucar la pediatra de la nena, que li va dir que la portés a urgències. La pediatra, que també ha declarat al judici a través de videoconferència, ha explicat que ha tractat la nena des de petita, que sempre ha estat bona estudiant i responsable i que va creure la versió de la menor perquè a més estava molt afectada. La mare ha afegit que la seva filla no va poder dormir en un llit sola els vuit mesos següents i que des del dia dels fets, ja fa dos anys, ha estat en tractament psicològic perquè tenia atacs d'ansietat.
 
El judici ha començat aquest dijous i seguirà a finals d'octubre amb més testimonis, entre ells els psicòlegs que han tractat la menor, i les conclusions de les parts. La fiscalia, a més dels onze anys de presó, també demana que s'imposi a l'acusat, un cop complerta la pena de presó, deu anys de llibertat vigilada i que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a la nena a menys de 500 metres durant deu anys. A més, sol·licita una indemnització de 30.000 euros per danys morals a la menor. La defensa demana l'absolució per l'acusat.


Comentaris

envia el comentari