Catalunya Diari

Una nova esllavissada tanca de manera indefinida la carretera de Baiasca i deixa el poble incomunicat

Una nova esllavissada tanca de manera indefinida la carretera de Baiasca i deixa el poble incomunicat| Text i fotos: ACN

Una nova esllavissada, la tercera des del dimarts, ha tallat la carretera d'accés al nucli de Baiasca, al Pallars Sobirà. Jordi Fillet, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Baiasca, ha explicat que aquest cop el tancament és indefinit fins que es trobi una solució.

Fillet ha dit que la responsabilitat en cas de fer-se mal algú en aquesta via és de la EMD i per tant no volen assumir el risc que algú prengui mal. Ara, els veïns del poble, un total de 15, han de caminar 1.200 metres fins a un aparcament de vehicles improvisat que han habilitat en un punt anterior a l'esllavissada. Una màquina està treballant a la carretera des de primera hora però el terreny és tan inestable que mentre va retirant les pedres de la carretera van caient parts del talús. Fillet ha demanat una solució definitiva i que no es perllongui en el temps. L'hivern del 2015 ja van patir un episodi similar i el poble va estar 4 dies aïllat per un despreniment de roques en el mateix punt.

Aquest dijous, mentre una màquina retirava les pedres de la carretera per obrir el pas als vehicles, una nova esllavissada d'arbres i pedres ha caigut. L'operari de la màquina ha explicat que per pocs segons que no els atrapa. Aquesta situació de risc constant ha portat al president de la EMD a decidir el tancament de la carretera.

Fillet ha lamentat que la EMD tingui tota la responsabilitat sobre la carretera. L'Ajuntament no disposa de finançament i l'obra per solucionar definitivament la inestabilitat de la via es molt costosa. El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha explicat que disposa solament d'un pressupost de 30.000 euros per tota la xarxa de camins.

El president de la EMD ha narrat que al poble hi viuen 5 nens amb edat escolar obligatòria i que si aquesta situació dura gaires dies s'hauran de plantejar anar a viure a Llavorsí.


Comentaris

envia el comentari