Catalunya Diari

Una setantena de propostes culturals amenitzaran les nits d’estiu a Tàrrega

Una setantena de propostes culturals amenitzaran les nits d’estiu a Tà rrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rregaPrecisament, un dels plats forts de la programació són les projeccions cinematogràfiques a la plaça de les Nacions sense Estat, organitzades per la Regidoria de Cultura. Seran cinc títols (tots els dimecres de juliol, a les 22.30 hores) que han despuntat en l’última temporada. El film que obre el cicle és l’espectacular producció 'Gravity', epopeia d’astronautes i guanyadora de 7 premis Oscar (2 juliol); l’aplaudida comèdia espanyola '3 bodas de más' (9 juliol); el film d’animació 'Frozen' (16 juliol), tot un fenomen entre els més petits; la comèdia coral catalana 'Barcelona, nit d’estiu' (23 juliol); i la gran triomfadora dels darrers premis Goya, 'Vivir es fácil con los ojos cerrados' (30 juliol).

D’altra banda, la Regidoria de Cultura també ja té a punt una nova edició de 'L’Estiu a Poble'. Així, La Figuerosa acollirà un concert de jazz amb Daybreak Quartet (28 juny); Claravalls i Riudovelles oferiran les havaneres de 'Mar i Vent' i 'Els Pescadors de l’Escala' respectivament (5 i 12 juliol); Altet es decanta per les versions rock de 'Sweet Home' (19 juliol); i el country-blues de Los Sirgadors es farà sentir a Santa Maria de Montmagastrell (26 juliol). Les sardanes a la plaça del Carme repetiran al programa de la mà de la Cobla Tàrrega (19 i 26 juliol i 9 d’agost). I les havaneres seran presents altre cop amb quatre vetllades en diversos indrets de la ciutat (1, 8, 23 i 29 agost). Per la seva part, FiraTàrrega obrirà al públic els assaigs de diverses companyies que participaran al certamen (31 juliol i 27 d’agost). Abans, els dies 4 i 5 de juliol, el càmping Municipal acollirà el 17è. Paupaterres amb Muchachito, El Petit de Cal Eril, La Iaia, Vendetta o Pepet i Marieta.

Diversos locals privats se sumen per nodrir de suggeriments les nits d’estiu. És el cas de la Societat Ateneu, que ha programat concerts de La Melinche (boleros), Xavier Mayora (cançó d’autor), Bsus (blues) o Mr Jones (rock); d’El Gat del Rosal amb el seu 2n Concurs de Cantautors o les vetllades Sardines & Marinada; i del Bar Novum amb actuacions de diversos estils a càrrec de Grop Hash, Guillem Roma, Tissana o Pep Pastor entre altres. A La Figuerosa també tindrà continuïtat el cicle FigaEstiu amb noms com Oriol Ginesta o Maria Millet. A més, del 7 al 10 d’agost prendrà protagonisme Lo Balconet de Can Colapi amb concerts de Mauresca Frac Dub, The Inner Fogs i Xarxa, a més de projeccions audiovisuals i arts escèniques. No faltaran les festes de barri i les festes majors dels pobles.


Comentaris

envia el comentari