Catalunya Diari

Unes 9.000 persones gaudeixen de les activitats d’estiu a Balaguer

Unes 9.000 persones gaudeixen de les activitats d’estiu a Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de BalaguerEl cicle de monòlegs que s’ha fet a Lapallavacara és una de les activitats que ha registrat més participació, unes 2.500 persones. "Estem molt satisfets amb la resposta de la ciutadania, ja que és la primera vegada que s’ha fet i, sobretot, perquè ens ha permès constatar que la terrassa d’aquest equipament és ideal per fer-hi activitats a l’aire lliure", ha explicat el regidor de Cultura, Ensenyament i Festes, Miquel Aige. Cada dimecres dels mesos de juliol i agost, aquest espai ha acollit l’actuació d’un monologuista.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat el cicle Juliol de Música i Poesia, organitzat pel col·lectiu Bada-Pas, amb la col·laboració de l’ajuntament, al monestir de Santa Maria de les Franqueses. L’organització calcula que unes 500 persones van assistir a algun dels concerts, i, de fet, ja està treballant en una segona edició.

En l’apartat de cultura, cal destacar també la bona acollida del cicle ‘Amb la gespa al cul’, activitat que ha servit per promocionar la música que es fa a la ciutat o bé la de grups amb arrels a Balaguer. Unes 2.300 persones han assistit en algun dels nou concerts que s’han fet, cada dimarts d’estiu, al Parc de la Transsegre. "Sense moure’ns de l’oferta musical cal destacar també l’èxit del concert que Small River Dixie va oferir al Castell Formós dins del cicle Música als Castells i que va congregar més de 200
persones", ha destacat el regidor de Cultura. Així mateix, un any més s’han seguit fent les visites guiades gratuïtes ‘Balaguer de dalt a baix i s’han traslladat als dijous les projeccions de cinema comercial a Teatre Municipal recuperades aquest hivern.

Entre les activitats de caire educatiu, sobresurt el taller d’arqueologia, que enguany s’ha traslladat al Castell Formós i que ha comptat amb participants de totes les edats i d’arreu de Catalunya. Així mateix, pels més petits, s’ha seguit apostant pel taller de les arts, una activitat que pretén introduir els nens en el món de la música, la dansa, el teatre i la plàstica. D’altra banda, l’ajuntament també ha participat en l’organització de festes populars, tallers i trobades organitzades per entitats i associacions de la ciutat, com ara la Trobada d’Acordionistes Ciutat de Balaguer, que va reunir unes 400 persones, els tallers de
fanalets i de vestits medievals i els cursos de sardanes, organitzats per l’Associació de Veïns del Centre Històric i les Dones d’Almatà.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Esports i Joventut, Guifré Ricart, també s’ha mostrat molt satisfet per la bona resposta que han tingut les piscines de nit i les activitats del programa Estiu Esport. Mig miler de joves i nens han participat en alguna de les estades esportives ofertes per l’ajuntament, que han incorporat activitats en anglès i que ofereix la possibilitat de practicar esports d’aventura, però també basquet, natació o futbol. Al respecte, Ricart ha indicat que s’han recollit suggeriments i propostes dels
participants per incorporar millores i novetats de cara a les properes temporades.


Finalment, cal destacar que aquest estiu s’ha batut un rècord d’entrades a les piscines d’estiu de Balaguer. Entre els complexos del Secà i del poliesportiu s’han venut més de 8.000 entrades i més de cent abonaments.


Comentaris

envia el comentari