Catalunya Diari

Vaga de treballadors a Espot i Port Ainé del 26 de desembre al 6 de gener

Vaga de treballadors a Espot i Port Ainé del 26 de desembre al 6 de gener| Redacció - Fotografia: Facebook SkiPallars

 

Els treballadors de les estacions d’esquí pallareses d’Espot i Port Ainé han convocat una vaga general del 26 de desembre al 6 de gener, per demanar que se'ls apliquin les mateixes condicions que la resta d'estacions del grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Des de fa tres temporades, la 2011-2012, Espot i Port Ainé van passar a estar gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Això va suposar la subrogació dels contractes vigents amb Gran Pallars i totes les condicions contractuals, incloent-hi el conveni de Comerç d’empreses i subsectors sense conveni de l’any 2012.
 
Al entrar dins del grup FGC, les estacions pallareses van estar incloses dins de la secció de turisme i muntanya de la pròpia empresa, que aglutina les diferents estacions d’esquí i explotacions de muntanya que gestiona FGC; La Molina, Vall de Núria, Tren del ciment, Tren dels llacs, Montserrat i Vallter 2000. Aquesta secció disposa d’un conveni específic, el conveni FGC de Turisme i muntanya, que respon a les condicions i necessitats concretes que suposa en el seu conjunt la càrrega de treball d’una estació d’esquí i que actualment s’està negociant. 
 
Des de l’assemblea de treballadors d’Skipallars i des del Comitè d'Empresa (únicament representat per la UGT-Terres de Lleida) troben inadmissible el greuge comparatiu que pateixen els treballadors a les estacions pallareses, ja que tot i que realitzen la mateixa feina, treballen per la mateixa empresa i evidentment ho fan al mateix país, les seves condicions de treball i remuneració salarial no són les mateixes que els companys i companyes que treballen a poc menys de 100 quilòmetres de distància, pel simple fet de tractar-se d’estacions d’esquí situades a la comarca amb menys densitat de població i la més mancada d’infraestructures i serveis públics de tota Catalunya. Resulta evident adonar-se’n, tenint en compte tot el que s'ha exposat, perquè els treballadors de les estacions d’esquí pallareses es senten doblement maltractats.


Comentaris

envia el comentari