Catalunya Diari

Veïns de l'Alt Urgell recapten diners per operar a Houston a una nena amb envelliment prematur

Veïns de l'Alt Urgell recapten diners per operar a Houston a una nena amb envelliment prematur| EP - Fotografia: ACN

 

Veïns i amics d'una família de Fígols d'Organyà han iniciat una campanya de recollida de diners perquè una nena de deu anys amb síndrome de Tricotiodistrofia, malaltia rara anomenada també de pell de serp que causa envelliment prematur, pugui operar-se a Houston, segons ha explicat el pare de la petita, Fernando Drake Blanco.

Per afrontar la sisena operació de la seva filla, que té una malaltia degenerativa que li ocasiona malalties pròpies d'una persona de setanta anys, com cataractes, principis d'Alzheimer i un gran cansament, es necessiten 112.000 euros.
 
Els veïns han creat l'Associació Amics i Veïns de la Nadia i a través de l'entitat estan organitzant sortejos i vendes de productes, des pastissos a objectes de regal. També han obert diversos comptes bancaris.
 
"Som amics, són els meus veïns, som molts els que col·laborem", ha assegurat Mercè Muncunill, veïna de la nena i amiga de la família.
 
No és la primera vegada que la família compta amb ajuda, ja que l'any passat el grup editorial Penguin Random House va publicar 'Ales de papallona', ​​un llibre escrit per Marisa López Soria i il·lustrat per Javier Mariscal.
 
"La Nadia", explica el seu pare, "va néixer amb la pell transparent. La seva malaltia va començar afectant al cabell, a la pell, al creixement d'òrgans...".
 
La família ha intentat contactar amb altres persones que tenen aquesta malaltia, de la qual només hi ha 28 casos coneguts al món, i ha aconseguit contactar amb quatre.


Comentaris

envia el comentari