Catalunya Diari

Vi per Vida portarà el seu 6è tast solidari a Mollerussa el proper 9 d’abril al Pavelló Firal

Vi per Vida portarà el seu 6è tast solidari a Mollerussa el proper 9 d’abril al Pavelló Firal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

Mollerussa celebrarà el proper 9 d'abril al Pavelló Pla d'Urgell (Pavelló Firal) el 6è Tast Vi per Vida / Mollerussa’16. Durant l'activitat se serviran cinc vins i s'organitzaran activitats paral·leles, en una jornada que recaptarà fons per la lluita contra la metàstasi del càncer.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que per a l’Ajuntament “és un goig que gent de la localitat dediqui el seu temps i els seus esforços a bones causes”, i ha elogiat que “Xavi Ayala, sommelier mollerussenc impulsor de la iniciativa, i la seva família hagin estat capaços de canalitzar la seva passió cap aquest vessant solidari". Solsona ha afegit que el projecte “ha sabut anar creixent i implicant gent” i que això ha estat possible “a través d’un dels millors professionals del país en aquest àmbit”, com és el Xavier Ayala.
 
Aquest, per la seva part, ha comentat que serà el sisè tast que organitza Vi per Vida i el tercer que es fa a Mollerussa, en aquesta ocasió apostant per un format “més reduït, per a unes 300 persones”, a la vegada que ha recordat que es tracta d’una associació “viva i que treballa seguint el full de ruta marcat des del primer dia”.
 
Vi per Vida és una associació sense ànim de lucre que té com a principal objectiu recaptar fons per a la recerca en el creixement i la metàstasi del càncer mitjançant activitats solidàries relacionades amb el món del vi. Es tracta d’una iniciativa promoguda pel sommelier Xavier Ayala que periòdicament impulsa accions com aquest tast solidari que el 9 d’abril a les 18.00 hores es viurà a Mollerussa, que és la seu principal del projecte, tot i que també se n’organitzen arreu de Catalunya. Els diners que es recapten es destinen a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, on es desenvolupen projectes relacionats amb la recerca sobre la metàstasi. Els interessats en fer un donatiu ho poden fer a través del compte corrent ES98 0081 0139 12 0001287631. Enguany, l’acte de lliurament del xec amb els diners recollits es farà durant el mateix tast de Mollerussa.
 
De cara al tast que es farà a Mollerussa, el preu de l’entrada serà de 10 euros i cada participant rebrà com a obsequi un obridor Pulltex. Els punts de venda dels tiquets són www.ticketea.com, Breiko, Lo Vermutet, Club Tennis Mollerussa, Resquitx i Xarel·lo.
 
Està previst que se serveixin cinc vins: dos de la DO Costers del Segre (Cérvoles Celler Negre i Xarel•15), dos de la DO Penedès (Finca Parera Ecològic i Clàssic Penedès) i un de la DO Catalunya (Segura Viudas).
 
Novetats de 2016
Entre les novetats d’enguany, cal destacar que s’habilitarà una zona infantil amb voluntaris, que permetrà que els assistents puguin deixar els seus fills mentre gaudeixen del tast. A més, s’organitzaran activitats paral·leles, com ara el 1er Torneig de Pàdel Solidari al Club Tennis Mollerussa, un Sopar ‘Vi per Vida’ a la Boscana (el 8 d’abril, un dia abans del tast) i un Concurs d’Instagramers Vi Per Vida #tast6vipervida, que es desenvoluparà des d’uns quinze dies abans del tast i que recollirà imatges relacionades amb el món del vi.
 
L’associació sense ànim de lucre Vi per Vida va néixer a inicis del 2014 sota l’impuls de la família Ayala-Cots. Fa 25 anys, el pare d’en Xavier Ayala, Josep Ayala, va morir de metàstasi, provocada per un càncer de pulmó derivat del tabaquisme. Xavier Ayala, nascut a Mollerussa, es va formar a l’Escola d’Hosteleria de Lleida i en la seva trajectòria professional ha treballat en el Restaurant Ambrosia de Lleida, l’Hotel Mas de Torrent a la Costa Brava, el Celler de Can Roca de Girona, el restaurant Moo i el Bar à Vins de Barcelona. Ayala ha estat president de l’Associació Catalana de Sommeliers i és professor de les principals escoles de Sommeliers del país. 


Comentaris

envia el comentari