Catalunya Diari

Vielha e Mijaran vol digitalitzar el cinema

Vielha e Mijaran vol digitalitzar el cinema| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Vielha e Mijaran

 

El govern municipal de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran proposarà al proper Ple municipal, previst per al 3 de setembre, la digitalització del cinema (Era Audiovisuau), amb l’objectiu de continuar amb la cartellera setmanal de cinema i les diverses programacions temàtiques que s’hi porten a terme (Cicle de Cinema Infantil, Mòstra de Cinèma Occitan, Òperes i ballets en directe entre d’altres). 

  

L’oferta cinematogràfica per a sales de cinema ja és realitza majoritàriament en digital (només el 10% en 35mm). Això perjudica greument l’oferta que s’hi pot oferir des de l’actual projecció que en fa Vielha. Amb aquesta digitalització, Era Audiovisuau de Vielha, passarà a ser un dels pocs cinemes de totes les terres de Lleida digitalitzat, el que permetrà l’estrena quasi immediata de pel·lícules millorant així l’oferta setmanal. També s’incrementarà la qualitat d’imatge i so de la sala i la possibilitat de projectar en 3D.

  

 

  

Segona l'alcalde de Vielha, Àlex Moga "Vielha és la capital de la cultura d’Aran i té que poder oferir la millor oferta i els millors espais escènics per seguir-ho sent. Tenim cinema des dels anys 1950 i no podem renunciar ni com a producte cultural ni com a producte turístic. Amb aquesta inversió, pressupostada en 50.000 euros, ens fiquem al segle XXI i la oferta serà quasi en temps real des dels millors cinemes del món, inclòs la nostra localitat".

Comentaris

envia el comentari