Catalunya Diari

Vinaixa ja té confirmats 47 expositors participants a l'11a edició de la Fira de l'Oli i la Pedra

Vinaixa ja té confirmats 47 expositors participants a l'11a edició de la Fira de l'Oli i la Pedra| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la fira. L’acte ha comptat amb la participació del diputat Antoni Villas; de l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé; de la tinent d’alcalde, Sílvia Arnau, i de la presidenta de la Cooperativa de l’Oli, Teresa Gallart.
 
En la seva intervenció, el diputat Antoni Villas ha destacat que les fires són la millor forma de fer territori, ja que donen a conèixer els municipis, els productes de qualitat i generen economia. Per la seva banda, l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé, ha explicat que amb l’onzena edició, la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa es consolida com a referent d’aquest producte a les comarques lleidatanes. Sarlé ha destacat que la fira és un aparador important per donar a conèixer dos dels productes més internacionals que tenen, com és l’oli i la pedra.
 
Enguany continuen amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural de Vinaixa, raó per la qual han organitzat de nou una visita guiada pel casc antic i l’església del municipi. Aquesta proposta es complementarà amb una novetat que serà la visita a un molí antic del municipi.
 
La presidenta de la cooperativa del municipi, Teresa Gallart, ha explicat que ha estat un bon any pels productors d’oli, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat. També ha indicat que la crisi econòmica ha disminuït lleugerament les vendes, però sense arribar a ser preocupant.
 
A banda dels expositors i productors, s’han programat diferents activitats paral·leles, com una caminada popular, una visita guiada pel casc antic i l’església, la inauguració d’una exposició de pintures al Centre Cívic, un taller de sabor o una exhibició d’aus rapinyaires, entre d’altres.


Comentaris

envia el comentari