Catalunya Diari

Visita a les finques de fruita dolça d'Alcarràs, al galop

Visita a les finques de fruita dolça d'Alcarràs, al galop| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 

Una seixantena de persones han pogut visitar aquest diumenge les finques de fruita dolça d'Alcarràs d'una manera diferent: pujats en un carruatge de cavalls. L'Ajuntament de la vila ha volgut amb aquesta iniciativa, sota el nom d''Alcarràs en Fruit', oferir una proposta turística diferent per donar a conèixer un dels principals motors econòmics de la localitat.

La jornada ha començat amb un esmorzar popular a base de sucs de fruita natural i peces de fruita típiques d'aquesta època de l'any, per continuar amb una breu explicació sobre el procés de maduració i quin és el moment clau per collir cada peça de fruita, de la mà de Toni Vitores, coordinador tècnic de Fruits de Ponent. Seguidament han pogut gaudir d'un passeig a cavall envoltats de fruita, alhora que han visitat també l'alzinera centenària de la vila, un element característic de la ciutat, al ser el símbol i l'escut del municipi d'Alcarràs. Dins la jornada també s'havien programat enlairaments en globus captiu, però finalment no s'ha pogut portar a terme a causa del vent que bufava, tot i que l'activitat es programarà un altre cap de setmana. La jornada ha finalitzat amb un dinar popular en un restaurant del municipi.
 
La regidora de Patrimoni, Noelia Díaz, ha explicat que l'objectiu final d'aquesta jornada és "mostrar la fruita i els camps d'Alcarràs no solament als propis veïns, sinó també a la ciutadania de fora del territori". En aquest sentit, ha destacat que entre els participants de l'activitat hi ha també famílies de Barcelona, un fet que demostra "que la promoció que s'està fent des del Consistori està funcionant molt bé".
 
L'activitat, que compta amb la col·laboració de Fruits de Ponent Grup Cooperatiu i de l'Associació d'Amics del Cavall, forma part de la jornada 'Alcarràs en Fruit', una iniciativa que es suma a l''Alcarràs Florit' i que tindrà el punt i final a aquest cicle de la fruita amb la Fira del Rebost que es celebrarà al mes d'octubre.
 


Comentaris

envia el comentari