Catalunya Diari

Vitaly Dovhenets, guanyador del Concurs de Cuina Amateur de Fira Q

Vitaly Dovhenets, guanyador del Concurs de Cuina Amateur de Fira Q| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

La ‘Terrina de perdiu amb maionesa de safrà i mousse d’all’, de Vitaly Dovhenets, va ser el plat guanyador del primer Concurs de Cuina Amateur de Fira Q Balaguer, la final del qual es va celebrar aquest diumenge a la tarda a l’Aula de Cuina del certamen.

El jurat, integrat per Xixo Castaño, amb una estrella Michelin del restaurant Malena de Gimenells; Dolors Mateu, bloguera de cuina de Balaguer; Mercè Camins, del restaurant Casa Mercè de Fontdepou, i Ramon Gaspà, del restaurant Lo Ponts de Ponts, va atorgar el segon premi al ‘Bacallà marinat amb oli de romaní sobre llit de pera i crema d’espinacs, cruixent de carxofa i cansalada’, de Marc Majós.

El jurat va reconèixer la dificultat a l’hora d’escollir els guanyadors a causa de la igualtat i bona qualitat dels plats presentats, alguns dels quals “dignes dels millors restaurants”.

Vuit finalistes van competir diumenge pel primer premi, escollits d’entre 36 participants que havien presentat prèviament la seva proposta culinària, que tenia com a requisit incloure ingredients de proximitat. Els vuit finalistes van haver de fer el seu plat en directe a la fira, els quals van ser valorats pel jurat d’experts.

Aquest concurs és una iniciativa de la recent creada Associació de Bars i Restaurants de Balaguer.


Comentaris

envia el comentari