Catalunya Diari

Els Voluntaris d'Aran tornen a organitza la 'Corsa e caminada des 15 pòbles'

Els Voluntaris d'Aran tornen a organitza la 'Corsa e caminada des 15 pòbles'| Redacció - Fotografia: Corsa 15 pobles

 

Els Voluntaris d'Aran organitzaran el proper 30 d'agost la 'Corsa e caminada des 15 pòbles', una activitat que enguany celebra la seva XIX edició. La prova té una distància de 21,190 metres, i compta amb un desnivell positiu de 1.300 metres i negatiu, de 1.200.

  

La conselhèra de Turisme i Desenvolupament Econòmic d’Aran, Anna Díaz, i el president dels Voluntaris d’Aran, Roberto Boya, han signat un any mès el conveni de col·laboració per dur a terme aquesta activitat. Díaz ha manifestat que “el compromís del govern aranès és promoure esdeveniments esportius ja consolidats, que alhora transmeten valors com, en aquest cas, la conservació del patrimoni”.

  

 

  

Aquest conveni estableix que els Voluntaris d’Aran introduiran en totes les comunicacions de la cursa la marca 'Val d’Aran Essència dels Pirineus', l'idioma oficial serà l'aranès i es relacionarà la cursa amb alguns aspectes del fet diferencial occità (aranès a l’Aran). A més, també intentaran que la participació augmenti en relació amb les últimes edicions i el Conselh Generau d’Aran col·laborarà en la difusió i donarà suport econòmic a l'organització. En aquest sentit, Roberto Boya ha explicat que "des dels Voluntaris d’Aran considerem que la Cursa dels 15 pobles és força important pel país tant a nivell esportiu com turístic i patrimonial”.

  

 

  

Tot i que la competició compta amb 21,190 metres, el recorregut compta amb tres opcions més:

  

- Caminada de 19 quilòmetres amb 900 metres de desnivell positiu i 800 metres de desnivell negatiu.

  

Caminada de 5 quilòmetres amb 100 metres de desnivell positiu i 200 metres de desnivell negatiu.

  

Cursa Juvenil pels nascuts en el 1998 i següents amb el mateix recorregut que la caminada de 5 quilòmetres.

  

 

  

“La Cursa dels 15 pobles potencia el senderisme a la Val d’Aran, així com permet gaudir d’una ruta de trekking combinada amb la visita pels pobles d’Aran i, degut a la seva elevada participació, fa difusió de la Val d’Aran i a més col.labora en la desestacionalització del turisme. Així per tant, aquesta cursa ha passat a formar part del patrimoni natural i històric de la Val d'Aran” ha afegit Díaz.

Comentaris

envia el comentari