Catalunya Diari

Vuit de cada deu expositors de la Fira de Sant Josep afirmen que tornaran l’any que ve

Vuit de cada deu expositors de la Fira de Sant Josep afirmen que tornaran l’any que ve| Redacció - Fotografia: Laura Biela / Fira de Mollerussa

 

El 80% dels expositors de la 143a Fira de Sant Josep han posat de manifest la seva intenció de tornar a participar a la propera edició, una dada que el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona, ha valorat de forma molt positiva pel que suposa a nivell de fidelització dels expositors, un dels objectius marcats per l’ens firal. 

Solsona ha fet aquest diumenge a la tarda un balanç del certamen, al qual ha destacat també que el 60% dels expositors han afirmat que han cobert les expectatives que s’havien fixat per a la fira, i d’aquesta xifra, “un 10% diuen fins i tot haver-les superat”. Altra de les dades que ha mencionat, extretes de les enquestes realitzades a les firmes participants, fixa en un 88% els que han valorat com a bé o molt bé l’organització i desenvolupament global del certamen. L’alcalde ha mostrat la seva satisfacció ja que aquests “indicadors de negoci i fidelització” signifiquen un increment estadístic important respecte de les registrades l’any passat.
 
El president de Fira de Mollerussa s’ha referit també a la pluja de la jornada de dissabte i aquest diumenge a la tarda. Malgrat tot, ha afirmat, s’ha arribat al còmput estimat de 140.000 visitants. Així mateix, ha destacat el nombre de més de 1.200 professionals que han participat a les jornades tècniques que s’han portat a terme en el marc del certamen. Sobre aquest punt ha parlat també el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, Josep Maria Pelegrí, qui ha estat l’encarregat de cloure la 143a edició de la fira. El conseller ha ressaltat la importància d’aquestes sessions de transferència tecnològica i ha definit la Fira com a “diamant” del món rural. 
 
Pelegrí ha aprofitat la seva presència al certamen per anunciar la seva reunió la pròxima setmana amb el comissari d’agricultura a Brussel·les amb qui té previst plantejar temes com la continuïtat del projecte de la fruita a les escoles “per continuar fent educació en hàbits i valors”, una major demanda interna de consum de fruita, així com dialogar sobre el veto rus i demanar que la comissió europea apliqui “actuacions polítiques per intentar restablir el que és i ha estat aquesta gran producció de qualitat al nostre país”. 
 
La cloenda ha estat també un punt per parlar aquest diumenge del Dia Mundial de l’Aigua. Així, mentre que l’alcalde ha dit que l’aigua és “benvinguda” en un certamen agrari, en referència a la pluja del cap de setmana, el conseller feia la reflexió de l’aigua com a “font de benefici, element de concòrdia i diàleg i no de conflicte”.
 
Salons del Tractor i de l’Automòbil
El desenvolupament dels dos salons que acull la fira, el del Tractor i el de l’Automòbil, han estat també destacats des de l’organització. Així, Solsona ha explicat que pel que fa al Saló del Tractor, cap expositor ha reflectit a l’enquesta que no hi participarà l’any que ve, la qual cosa ha qualificat com a “actitud positiva” i ha assegurat que des de l’ens firal es continuarà treballant perquè aquest espai pugui ser de caràcter anual. 
 
En relació al Saló de l’Automòbil, les perspectives de negoci també han estat bones, i des de l’organització es confia a mantenir o fins i tot superar les bones xifres de l’any passat, edició que va tancar amb 242 cotxes venuts per un import superior als 5,2 milions d’euros. 


Comentaris

envia el comentari