Catalunya Diari

Vuit propostes opten a la reconstrucció de l'església de Rosselló

Vuit propostes opten a la reconstrucció de l'església de Rosselló| Text i fotografia: ACN

L'Ajuntament de Rosselló ha acollit aquest dimecres una reunió en què s'han obert les pliques dels projectes que opten a la reconstrucció de l'església de la localitat. Són vuit propostes d'estudis d'arquitectura que s'han presentat sota pseudònim i que ara hauran d'estudiar els tècnics del Bisbat de Lleida, l'Ajuntament de Rosselló, la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Està previst que es reuneixin el 12 de desembre i elaborin un informe que presentaran el 15 de desembre en una reunió on assistiran els representants de les quatre administracions. Serà llavors quan s'esculli el projecte guanyador. Les propostes han d'incloure dos fases d'obres. La primera, amb un pressupost de 117.000 euros, ha de contemplar el cobriment del sostre del temple i assegurar-ne el seu ús. La segona fase inclou la proposta per reconstruir el campanar, que es va esfondrar el 29 de gener d'aquest any. A nivell pressupostari pot suposar uns 60.000 euros si s'usen materials senzills o fins a 700.000 euros si es pretén aixecar un campanar igual.

Precisament el pressupost és un dels problemes amb què compta el projecte ja que, de moment, només la Generalitat ha confirmat que destinarà 23.000 euros per la primera fase de tancament de l'església. La resta d'administracions encara no s'han pronunciat al respecte. Està previst que ho facin quan ja s'hagi escollit el projecte guanyador del concurs d'idees.


Comentaris

envia el comentari