Catalunya Diari

T'interessa: Acorden un nou model de residències de gent gran amb grups reduïts

Asseguren que les residències s'hauran d'assemblar cada cop més a una llar

El govern espanyol i les comunitats autònomes han aprovat aquest dimarts l'acord per a la millora de les residències i el sistema d'atenció a la dependència. L'acord s'ha assolit en el marc del Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència.

Aquest contempla grups més reduïts de convivència, amb un màxim de 15 usuaris, amb espais comuns i amb l'objectiu d'arribar a un mínim d'un treballador per cada dues persones ateses, segons ha explicat la ministra de Drets Socials, Ione Belarra. Ha destacat que el sistema ha mostrat «tots els seus límits" durant la pandèmia i ha defensat que l'acord ha de millorar la qualitat del servei.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Plans generals d'usuàries de la residència l'Hospital de Camprodon
Estat i comunitats acorden un nou model de residències amb grups reduïts i la fita d'un treballador per cada dos usuaris | LleidaDiari.cat

S'hauran d'assemblar molt més a una llar

La ministra ha dit que les residències «s'hauran d'assemblar molt més a una llar». Ha destacat també que s'elimini la pràctica de les subjeccions, una forma de fer que ha dit que «no pot tenir cabuda en un país democràtic». A més, ha destacat l'aposta per l'atenció domiciliària, ja que això és el que demana bona part de la gent gran.


Comentaris

envia el comentari