Catalunya Diari

Bones notícies famílies: Catalunya pot reprendre les activitats extraescolars

El Procicat manté una setmana més les restriccions actuals

Mitgetes de jugadors de futbol sala
Diferents jugadors de futbol sala, a punt de començar un partit | Joan Alfons López

El Procicat ha decidit mantenir set dies més la totalitat de les restriccions fins ara vigents, però sí que ha aprovat una certa flexibilització d'algunes mesures que afecten els més petits. Així, s'autoritzen les activitats extraescolars de tota mena i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària.

També s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. El Govern ha decidit no alleugerir les restriccions en constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, fins i tot amb un mínim repunt en alguns indicadors, com ara l'Rt.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una actitud de prudència

El Govern ha preferit mantenir una actitud de prudència per «l'aparent canvi de tendència ocorregut» els últims dies, que s'ha traduït, per exemple, amb una pujada de l'Rt. Es monitoritzaran les dades dels dies vinents abans de prendre noves decisions.

A més, des de l'executiu recorden que la pressió assistencial és encara molt alta. Això, sumat a la presència creixent de la variant britànica, fa que s'hagi optat pel manteniment de les restriccions per tal de limitar la mobilitat i la interacció social i continuar reduint el nivell de contagis. Entre els petits canvis adoptats aquest divendres hi ha la inclusió del circ com a esdeveniment cultural per no generar confusions. La situació d'aquest sector, doncs, no canvia perquè ja estava autoritzat.


Comentaris

envia el comentari